Home Borger-Odoorn Ondersteuning voor de Drentse Start up en Young Business Award

Ondersteuning voor de Drentse Start up en Young Business Award

0
Ondersteuning voor de Drentse Start up en Young Business Award
De provincie Drenthe ondersteunt de Young Business Award (YBA) en de Drentse Startup 2020 met een subsidie van 40.000,–euro. De YBA is de grootste startup competitie van Nederland en wordt dit jaar voor de 6e keer georganiseerd. De finale van de YBA is (onder voorbehoud) op dinsdag 5 januari 2021 in het Atlas Theater in Emmen. Tijdens de finale wordt ook de Drentse startup bekend gemaakt.
 
De provincie Drenthe zet zich in voor het verbeteren van ondernemerschap en innovatie in Drenthe. Gedeputeerde Henk Brink: “De YBA en zeker ook de Drentse Startup, maken een belangrijk onderdeel uit van het ondernemersecosysteem voor starters met groeiambities. Dit sluit goed aan bij de ambitie van het programma Ik Ben Drents Ondernemer. De allerbeste en snelst groeiende bedrijven uit Nederland komen speciaal voor de YBA naar Drenthe. Juist in deze bijzondere tijd zijn dit soort bijeenkomsten relevanter dan ooit.Of we elkaar op 5 januari in Emmen treffen, is afhankelijk van de maatregelen rondom COVID-19.”
 
Young Business Award en Drentse Startup
YBA is een aantal jaren geleden opgericht door jonge ondernemers uit de regio Emmen, om Drenthe aantrekkelijker te maken voor innovatieve en schaalbare start-ups. Als stichting willen ze de ontwikkeling en bekendheid van start-ups in Drenthe stimuleren. Ook willen ze (potentiële) start-ups inspireren: in Drenthe kan dit ook!
 
De provincie Drenthe heeft dit initiatief omarmd en is vanaf de start partner. Het concept van de YBA is een bewezen succes en zorgt voor een sterk startersklimaat. Zo zorgt de YBA jaarlijks voor aanmeldingen van nieuwe start-ups bij de verschillende locaties van de OndernemersFabrieken in Drenthe.  
 
De Drentse Startup is een startup competitie die als spin-off is ontstaan uit de YBA. In 2017 is de Drentse Startup voor de eerste keer georganiseerd met als winnaar BMTec uit Emmen en in 2018 met als winnaar Arvick uit Hoogeveen.
Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!