Home Drenthe Ondernemers in Emmen massaal samen aan de lunch en in gesprek bij Drenthe College

Ondernemers in Emmen massaal samen aan de lunch en in gesprek bij Drenthe College

0
Ondernemers in Emmen massaal samen aan de lunch en in gesprek bij Drenthe College

Meer dan vijftig leden van de ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen schuiven op maandag 8 februari aan voor een lunch met de top van Drenthe College. Onderwerp van gesprek is onder andere de samenwerking in de regio, maar ook de grote nieuwbouwplannen van Drenthe College en de samenwerking met bedrijfsscholen. Gastspreker is Hans Boers, directeur van de splinternieuwe Volker Wessels Academy, de nationale bedrijfsschool van het concern, in Schoonebeek.  

De lunch voor de ondernemers wordt bereid door de studenten van de horeca-opleiding van Drenthe College en Restaurant Stones. En ze wordt bij de ondernemers op de werkplek afgeleverd. De gehele bijeenkomst is namelijk online.

Herman Idema, directeur van Ondernemend Emmen: “We willen ons maandelijks programma ‘De OE-Lunchbox’ zoveel mogelijk gewoon door laten gaan, ondanks alle beperkingen die er nog steeds zijn. Online is daarvoor een goed middel, zo hebben we de afgelopen maanden ervaren. We zijn er steeds bedrevener in geworden. Het vervangt natuurlijk nooit echt een fysieke bijeenkomst, maar je houdt wel de binding met onze ca. 300 leden in stand en kunt kennis uitwisselen. Dat we nu zo’n bijeenkomst met Drenthe College en in samenwerking met Restaurant Stones kunnen doen, is natuurlijk uniek. De OE-lunchbox wordt letterlijk aan de deur bezorgd. Als praktijk onderdeel van de beste mbo koksopleiding van Nederland.”

De directeur van Ondernemend Emmen is erg blij met de gasten van 8 februari. “Want er staat op het gebied van vooral technisch onderwijs nogal wat te gebeuren in Emmen en omgeving: De steeds nauwere samenwerking tussen Drenthe College en NHL-Stenden, de Universiteit van het Noorden, en de groeiende bedrijfsvakscholen. Neem die van Volker Wessels in Schoonebeek die momenteel wordt ingericht. Daar gebeurt echt wat. Mensen komen straks vanuit heel Nederland om daar te worden opgeleid en bijgeschoold. Daar kunnen we als regio ook van profiteren.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!