Home Nieuws Neemt FC Emmen de punten mee uit Breda?

Neemt FC Emmen de punten mee uit Breda?

0

Vrijdagavond staat er voor FC Emmen een Avondje NAC op het programma. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion. De ploeg van trainer Dick Lukkien reist vol vertrouwen af naar Breda.

Na zeven wedstrijden zonder winst, maakten de Emmenaren vorige week immers veel indruk thuis tegen sc Heerenveen. Lukkien: “Het was een echte teamprestatie. Iedereen zat goed in de wedstrijd. Ze hebben één schot tussen de palen gelost. Dan heb je echt wel iets goed gedaan.”

Op 16 maart verloor NAC Breda thuis met 0-4 van FC Utrecht, waarna trainer Mitchell van der Gaag zijn ontslag indiende. Als opvolger pakte Ruud Brood vier punten in drie wedstrijden, door thuis 1-1 gelijk te spelen tegen VVV-Venlo en op bezoek bij Excelsior met 1-2 te winnen.

De laatste thuisoverwinning van de Bredanaars dateert van 22 december 2018. Tegen sc Heerenveen zette Mitchell te Vrede de thuisploeg op voorsprong, maar bij rust stond het 1-2 voor de Friezen. Uiteindelijk won NAC nog met 4-2, door nog een doelpunt van Te Vrede en twee goals van Mikhail Rosheuvel.

“Te Vrede vind ik een goede kracht,” analyseert Lukkien. “Hij is belangrijk voor hun spel. Een beetje zoals Jafar Arias dat bij ons is. Ook Ramon Pascal Lundqvist is als verdeelstation een goede speler.”

Een rijke historie

FC Emmen en NAC Breda staan vrijdagavond voor de 24ste keer tegenover elkaar in het betaalde voetbal, na 22 duels in de eerste divisie en eenmaal in de eredivisie te hebben gespeeld. Opvallend in deze reeks is het aantal gelijke spelen; van de 23 onderlinge duels eindigden er tien in een gelijkspel.

In Breda was er weinig succes voor de Emmenaren weggelegd, want slechts één keer ging de Drentse formatie met winst de bus in. Dat was op 10 april 1990, toen in het oude stadion aan de Beatrixstraat met 1-2 werd gewonnen.

Het duel dat de Emmenaren echter altijd is bijgebleven was de 3-3 op 2 september 1987. Het was een ‘avondje Ale Hindriks’, want de Emmer middenvelder met het formidabele afstandsschot in de benen scoorde liefst vier keer: drie voor Emmen en eentje in eigen doel.

Maar er waren ook sombere dagen voor de Drenten, met stevige nederlagen zoals 7-1 in 90/91 en 6-0 in 92/93. De laatste onderlinge confrontatie in Breda was op 16 december 2016, toen NAC met 3-1 won. Vier spelers van de huidige Emmer selectie stonden toen in de basis: Henk Bos, Nick Bakker, Gersom Klok en Tim Siekman.

Eerder dit seizoen won FC Emmen thuis met 2-0 van NAC door doelpunten van Caner Cavlan en Arias. Het was voor de ploeg van Lukkien de eerste thuisoverwinning en deze zorgde dan ook voor een enorme opluchting op De Oude Meerdijk.

“Zo veel mogelijk ploegen onder ons houden”

Lukkien kan vrijdagavond nog niet beschikken over Nicklas Pedersen en Rob Deiman. Ook Klok is nog niet fit genoeg, maar hij zal waarschijnlijk nog wel zijn rentree maken dit seizoen. “Ik denk dat Gersom nog wel weer bij de selectie gaat komen dit seizoen. Hem kennende zal dat ook een absolute doelstelling zijn,” aldus de oefenmeester.

NAC-trainer Brood moet nog puzzelen aan de linkerkant van zijn opstelling. Linksback Gregory Leigh zal niet op tijd fit zijn en het meespelen van linksbuiten Gervane Kastaneer is nog onzeker. Rosheuvel en Pele van Anholt zijn de meest logische vervangers.

“We kunnen hele goede zaken doen ten opzichte van de onderste plekken, maar ook als we omhoog kijken. We willen zo veel mogelijk ploegen onder ons houden,” aldus Lukkien. “Maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Naar de stand kijken is alleen maar interessant als je ook resultaat boekt.”

Lukkien: “Ik vind dat we in Breda een prestatie moeten leveren. We moeten doen wat we kunnen, net als afgelopen zondag. Alles geven wat we hebben. Doen we dat, dan kunnen we behoorlijk goed voetballen. Doen we dat niet, dan krijgen we het moeilijk.”

NAC Breda – FC Emmen
Vrijdag 12 april, 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!