Home Nieuws NAM begonnen aan definitief opruimen van gasvelden in Emmen en Emmer-Compascuum

NAM begonnen aan definitief opruimen van gasvelden in Emmen en Emmer-Compascuum

0
NAM begonnen aan definitief opruimen van gasvelden in Emmen en Emmer-Compascuum

De NAM is deze maand begonnen aan het definitief opruimen van de gasvelden in Emmer-Compascuum en Emmen.

De twee gasvelden staan aan de Eerste Groenedijk Zuidzijde (EMMEN-14) en aan de Maneschijn (EMMEN-16). Vorige week is de opruimtoren op de locatie aan de Eerste Groenendijk ZZ begonnen om de bestaande gaswinningsput op deze locatie af te sluiten van het gasveld Emmen. Dit gasveld bevindt zich op een diepte van circa 2.500 meter en is in zijn geheel al sinds eind 2017 niet meer in gebruik.

Opruimtoren

De opruimtoren is een verplaatsbare en mobiele installatie die vergezeld gaat van divers groot materieel. Na circa anderhalf tot twee weken wordt deze opruimtoren verplaatst naar de locatie aan de Maneschijn. Ook daar wordt ongeveer anderhalf week gewerkt om de put van de diepe ondergrond af te sluiten. De terreinen waarop deze putten zijn gelegen, worden niet direct na deze activiteiten opgeruimd. Andere partijen kijken samen met NAM naar mogelijkheden tot hergebruik van de locatie voor toekomstbestendige duurzame energie, zoals we dat bij elke locatie doen.

Tijdens de opruimwerkzaamheden is aan- en afvoer van machines en materialen noodzakelijk. Dit brengt extra transportbewegingen met zich mee. Het afsluiten van de gasproductieput vindt onafgebroken plaats; er wordt ’s nachts ook doorgewerkt. Daarvoor staat er extra verlichting rondom de opruimtoren.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!