Home Emmen Marcel Meijer tijdelijk fractievoorzitter VVD Emmen

Marcel Meijer tijdelijk fractievoorzitter VVD Emmen

0

De VVD-Fractie heeft uit haar midden Marcel Meijer benoemd tot interim-fractievoorzitter. Die benoeming was opportuun geworden nadat huidig fractievoorzitter Johan Scheltens z’n functie ter beschikking had gesteld. Aanleiding daartoe is een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke export-fraude. Hangende dat onderzoek heeft Johan Scheltens zijn voorzitterschap en zijn lidmaatschap aan commissies tot nader order opgeschort. Wel zal hij in de raadsvergadering verschijnen. Johan Scheltens: “Ik wil hoe dan ook voorkomen dat de VVD hierdoor in diskrediet raakt.”

De benoeming van Marcel Meijer is tijdelijk. Totdat bekend wordt wat Johan Scheltens gaat doen. En dat is nog allerminst zeker. Johan Scheltens: “Uit nader onderzoek moet duidelijk worden dat mij geen blaam treft. Er is een ontlastende verklaring van de eigenaren van de onderneming onderweg, die mij vrijpleit van deze beschuldigingen. Hopelijk wordt op basis daarvan afgezien van vervolging. Daar ga ik wel van uit.”

Maar als ontslag van rechtsvervolging te lang uitblijft, dan behoudt Johan Scheltens zich het recht voor om alle politieke functies neer te leggen. “De VVD kent heldere, duidelijk regels omtrent integriteit. Ik ben het met die regels altijd eens geweest. En die zijn – hangende zo’n onderzoek – dus ook op mij van toepassing. Ik wil de schijn en de verdenking niet tegen me hebben.”

Marcel Meijer geeft aan blij te zijn met zijn nieuwe benoeming. Zelfs al is die tijdelijk. Al heeft hij grote moeite met de omstandigheden. “Ik had liever gezien dat Johan was aangebleven. Normaal gesproken ben je onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Maar in de politiek gaat dat blijkbaar niet op. Het siert Johan dat hij zich zo opstelt. En zo kennen we hem ook: recht-door-zee, doortastend en onkreukbaar.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!