Home Emmen Lintjesregen gemeente Emmen 2020

Lintjesregen gemeente Emmen 2020

0
Lintjesregen gemeente Emmen 2020

Vrijdag 24 april regende het weer lintjes in Nederland. Ook burgemeester Eric van Oosterhout mocht inwoners blij maken met een Koninklijke Onderscheiding. Negen inwoners hebben jarenlang allerlei vrijwilligerswerk gedaan en krijgen vrijdagochtend een telefoontje van de burgemeester met de mededeling dat ze een lintje kregen. Door het coronavirus vindt de daadwerkelijke uitreiking later dit jaar plaats. Hiermee volgt de gemeente Emmen de landelijke richtlijnen van het Kapittel op.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Het is niet anders, maar ik had hen zo graag dat bijzondere moment in de Grote Kerk gegund. Met hun familie en de bekenden om zich heen, die het lintje voor hen aangevraagd hebben. Maar ik beloof ze: we gaan het later dit jaar alsnog vieren. Want dat lintje hebben ze dik verdiend!”

Dit jaar gaat het in de gemeente Emmen om negen lintjes. In totaal kregen zeven mannen en twee vrouwen een Koninklijke Onderscheiding. Een persoon is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau; dat is de heer Henk Roelofs uit Emmen. De overige acht personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Een echtpaar uit Schoonebeek kreeg een lintje. Het bijzondere is dat ze zelf niet weten dat ze een lintje krijgen. Het gaat om het echtpaar Elzing. Zij zetten zich al jaren in voor de kerk en doen daarnaast nog meer vrijwilligerswerk. Met zijn 80 jaar is de heer Blaauwgeers de oudste die een onderscheiding kreeg.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!