Home Coevorden Kindermenu 2.0: wat een enthousiasme!

Kindermenu 2.0: wat een enthousiasme!

0
Kindermenu 2.0: wat een enthousiasme!

Het is zo ver. Op 6 februari wordt de winnende klas van Kindermenu 2.0 bekendgemaakt. Acht groepen leerlingen gaan met elkaar de strijd aan om het lekkerste, leukste en gezondste kindergerecht in de gemeente Coevorden te maken. Het winnende gerecht krijgt een plekje op het menu van Route34 in Erm en de winnende klas wint een kookworkshop van chef-kok Albert Steenbergen van Route34.

Alle deelnemende klassen die met elkaar de strijd aangaan om het lekkerste, leukste en gezondste kindergerecht in de gemeente Coevorden te maken zijn bekend. In totaal zijn er acht inzendingen vanuit zeven scholen. De deelnemende klassen zijn: Groep 6 en 7 van OBS Buitenvree in Coevorden, groep 8 van OBS Parkschool in Coevorden, groep 5/6 van Mijndert van der Thijnen in Coevorden, groep 5b van Sint Willibrordusschool in Coevorden, groep 7/8 van de Willem-Alexanderschool in Dalerpeel, groep 7b van de BWB-School in Dalen en groep 7/8 van OBS de Vlinderhof in Noord-Sleen.

Welk recept komt op de menukaart?

Op 20 januari gaat de jury de inzendingen bekijken en op 6 februari wordt de winnende klas bekendgemaakt! De jury bestaat dit jaar uit: Jeroen Huizing – Wethouder Gemeente Coevorden, Albert Steenbergen – Chefkok restaurant Route 34, Nick Arends – Chefkok stadscafé Vancouver, Dirkje van Asselt – Diëtiste en Alieke Wijnholds – Beleidsmedewerker Leefstijl en Bewegen. Het gerecht van de winnende klas krijg een plekje op de menukaart van Restaurant Route34 in Erm EN de klas wint een kookworkshop van chef-kok Albert Steenbergen van Route34.

Een gezond gerecht

Dit winnende gerecht moest uit minimaal 100 gram groente en uit maximaal 10 ingrediënten bestaan. Een kleurrijk en duurzaam gerecht (door het gebruik van bijvoorbeeld lokale en/of seizoensproducten) was ook een pré.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!