Home Nieuws Kinderen kunnen weer racen in de Dikke Banden Race tijdens Gouden Pijl

Kinderen kunnen weer racen in de Dikke Banden Race tijdens Gouden Pijl

0

Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen mee doen aan de Dikke Banden Race tijdens het wieler- en amusementsspektakel De Gouden Pijl, op zondag 4 augustus in Emmen, op het parcours waar ze door dikke rijen mensen worden aangemoedigd.

Kinderen kunnen gewoon meedoen aan deze laagdrempelige wedstrijden op hun eigen fiets. Dat kan een stadsfiets, mountainbike of crossfiets zijn. Als het maar geen racefiets is. Het parcours is hetzelfde parcours als dat waar de dames en heren profs hun wedstrijden op rijden. Hoe leuk is dat! De aanvang van de wedstrijden is 14.00 uur. De KNWU en Decathlon ondersteunen de organisatie onder meer met materialen zoals rugnummers, t-shirts en medailles voor de deelnemers.

Voorgaande jaren werden tijdens de Gouden Pijl ook Dikke Banden Races gehouden. Een waar succes!

Jaarlijkse worden er door heel het land verschillende Dikke Banden Wedstrijden georganiseerd. De organisatie werkt samen met de stichting ‘Klaar voor de Start’ (zie www.klaarvoordestart.org), een initiatief van Marianne Vos en Tom Dumoulin. Ze willen zoveel mogelijk drempels wegnemen en de wielersport toegankelijk maken voor alle kinderen zodat jeugdigen net zoveel plezier aan de wielersport beleven als zij zelf doen. Naast Marianne en Tom zijn ook Steven Kruijswijk, Laurens ten Dam en Sam Oomen ambassadeurs van de stichting en de verwachting is dat nog veel meer wielersporters aan zullen sluiten. Aanmelden voor de Dikke Banden Race kan via www.dikkebandenrace.nl of op 4 augustus tijdens de Gouden Pijl tussen 13.00 en 13.30 uur bij de ingang van het VIPdorp voor het Rensenpark. Dit jaar eindigen die wedstrijden in de landelijke finale op zondag 6 oktober tijdens de Tour de Dumoulin in Maastricht. De winnaars van de categorieën in de Gouden Pijl mogen daar ook naar toe en misschien wordt één van hen wel Dikke Banden Race Kampioen van Nederland.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!