Home Emmen Kan FC Emmen weer de punten pakken in eigen huis?

Kan FC Emmen weer de punten pakken in eigen huis?

0
Kan FC Emmen weer de punten pakken in eigen huis?

FC Emmen speelt zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent VVV-Venlo. Na het teleurstellende resultaat van vorige week is de thuisploeg gebrand op een goed resultaat tegen de Limburgers. De bezoekers staan één plaatsje onder FC Emmen op de dertiende plek en hebben tevens één puntje minder. De Limburgse formatie steekt in een uitstekende vorm, want de ploeg van trainer Hans de Koning heeft al zeven duels op een rij niet meer verloren en is nog altijd ongeslagen in 2020. 


De wedstrijd tegen VVV-Venlo wordt voor FC Emmen de vierde thuiswedstrijd na de winterstop en sinds de jaarwisseling heeft Emmen nog geen punt verloren in stadion De Oude Meerdijk. De wedstrijd tegen Sparta van afgelopen weekend was eigenlijk pas het eerste teleurstellende resultaat in het nieuwe jaar. “Dat was een heel vervelende middag, maar een club uit het rechterrijtje heeft dat soms. We maakten veel fouten en Sparta was gewoon heel effectief. Terwijl wij het eerste half uur nog niet eens zo slecht speelden,” zei trainer Dick Lukkien over die wedstrijd.

EERDERE ONTMOETINGEN

Het zal de 46ste onderlinge krachtmeting zijn in de historie. Hoewel de resultaten dichtbij elkaar liggen, spreken de statistieken toch licht in het voordeel van de ploeg in het geel-zwart. Twintig keer ging de winst naar de Limburgers, negen keer kwam er geen winnaar en zestien keer gingen de drie punten naar de ploeg uit Emmen.

De laatste overwinning van Emmen was vorig seizoen. In een spannende wedstrijd viel de beslissing pas in de laatste minuut van de blessuretijd. Bij een 2-2 stand was Michael Chacon de gevierde man. Hij schoot met een laag schot de winnende treffer tegen de touwen en bezorgde Emmen zo alsnog de volle buit.

VIJFDE THUISZEGE OP EEN RIJ?

De Drenten waren voor de winterstop al ijzersterk in de thuiswedstrijden, maar in het nieuwe jaar lijkt de ploeg alleen nog maar beter in het eigen stadion. Heracles Almelo, FC Twente en Willem II werden puntloos naar huis gestuurd en met overtuigend spel. In die wedstrijden scoorde Emmen zeven keer en wist het zelf twee keer de nul te houden.

Met VVV-Venlo treft het een tegenstander in vorm, want de Limburgers zijn al zeven wedstrijden ongeslagen. “Zij doen het geweldig in het nieuwe jaar. Voor de winterstop stonden zij er niet best voor, maar dat is nu anders. VVV speelt anders dan wij, maar het werkt wel voor hen. Dat hebben we gezien de laatste weken.”

Lukkien kijkt dan ook uit naar de wedstrijd van zaterdagavond. “Als wij nauwkeurig in de passing zijn en diepte in ons spel hebben, kunnen wij thuis een heel hoog niveau halen. Iedereen is gebrand op een goed resultaat na vorige week en dat zag je ook in de trainingen van deze week. Ik verwacht gewoon een heel leuke wedstrijd.”

De oefenmeester kan geen beroep doen op Kerim Frei, Matthias Hamrol, Shani Tarashaj, Nick Bakker, Desevio Payne en Jan-Niklas Beste. Zij zijn allen nog geblesseerd en niet fit genoeg om te spelen.

De wedstrijd begint zaterdag om 19.45 uur, maar al vanaf 17.45 uur is het #HIERKOMIKWEG-plein geopend. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten!

FC Emmen – VVV-Venlo
Zaterdag 7 maart, 19.45 uur
Stadion De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Mulder

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!