Home Nieuws Kan FC Emmen stunten tegen Feyenoord?

Kan FC Emmen stunten tegen Feyenoord?

0
Kan FC Emmen stunten tegen Feyenoord?

Na het 1-1 gelijkspel op bezoek bij Vitesse afgelopen weekend, gaat FC Emmen zaterdag op bezoek bij Feyenoord. De mannen van Dick Lukkien hopen die goede lijn door te trekken naar de Kuip.

Vorig weekend toonden de Emmenaren in Arnhem veerkracht door na rust een 1-0 achterstand weg te werken in een sterke fase. Het was na de uitwedstrijd tegen RKC het tweede punt buiten Emmen. Lukkien: “Normaal gesproken kun je het niet corrigeren als je zo aan een wedstrijd begint. Dat is ons wel gelukt, daar mogen we trots op zijn.”

In de eredivisie heeft Feyenoord in eigen huis op 26 september 2019 voor het laatst verloren (0-3 tegen AZ). Makkelijk ging het echter niet voor de Rotterdammers; tegen Heracles werd het 1-1 en ze wonnen met veel moeite van RKC Waalwijk, PEC Zwolle en sc Heerenveen.

Afgelopen dinsdag kwam Feyenoord ook in actie, bij het restant van het bekerduel tegen Fortuna Sittard. In Sittard begonnen de ploegen aan het laatste half uur met een 1-1 stand. Pas in de laatste minuut van de verlenging maakte Luciano Narsingh de 1-2. Zo heeft de ploeg van trainer Dick Advocaat deze midweek toch nog zestig minuten voetbal in de benen.

Het is voor FC Emmen het tweede officiële duel in de Kuip. Het eerste duel vond vorig seizoen plaats, het werd toen 4-0 voor de thuisploeg door een hattrick van Robin van Persie en een goal van Steven Berghuis.

In Emmen kwamen de clubs elkaar driemaal in een officiële wedstrijd tegen. De eerste keer was op 11 oktober 1987, toen Feyenoord een bekerduel in Emmen met 1-3 won. De andere twee waren eredivisieduels; vorig seizoen won Feyenoord met 1-4 op De Oude Meerdijk, dit seizoen werd het door een doelpunt van Jens Toornstra in de 96ste minuut 3-3.

Anco Jansen zit bij de wedstrijdselectie, evenals de nieuwe aanwinst Kerim Frei. Luka Adžić is nog niet speelgerechtigd. Door blessures zijn Desevio Payne, Daniel Camara Bos, Nick Bakker, Jan-Niklas Beste, Henk Bos, Shani Tarashaj en Matthias Hamrol afwezig.

Kersverse Emmenaar Kerim Frei lijkt een basisplek te krijgen tegen Feyenoord: “De kans dat Frei gaat spelen is aannemelijk,” aldus Lukkien op de persconferentie. “Hij heeft niet veel gespeeld, maar wel alles meegedaan op training. Hij is fit, je kunt niet zien dat hij een tijd niet gespeeld heeft.”

Hij zal dan de plek overnemen van Nikolai Laursen. Lukkien: “Nikolai is prima omgegaan met wat er is gebeurd. Hij heeft gewoon weer goed getraind.”

Feyenoord – FC Emmen
Zaterdag 1 februari, 19.45 uurStadion FeijenoordScheidsrechter: Van de Graaf

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!