Home Emmen Jagerslaan in Nieuw-Amsterdam kan er weer jaren tegen

Jagerslaan in Nieuw-Amsterdam kan er weer jaren tegen

0
Jagerslaan in Nieuw-Amsterdam kan er weer jaren tegen

Met het trekken van de laatste strepen op het stuk asfalt van de Jagerslaan in Nieuw-Amsterdam, ronden de mannen van bouwcombinatie Avitec / Hemmen het project Jagerslaan-Wijkstraat in Nieuw-Amsterdam eind april af. 

Iets meer dan een jaar hebben de mannen hier gewerkt. Ze hebben onder andere een nieuw regenwaterriool en een nieuw vuilwaterriool gelegd. Op het nieuwe regenwaterriool zijn de dak-afvoeren van de aangrenzende gebouwen en de straat- en trottoirkolken van de wegen en parkeerplaatsen aangesloten. Het ‘schone’ regenwater gaat nu dus niet meer naar het ‘gewone’ vuilwaterriool maar kan zonder zuivering zo de grond in of wordt afgevoerd naar vijvers en kanalen.

Werk maken met werk
Wethouder René van der Weide: “Nu we de straat, parkeerplaatsen en de voetpaden tijdelijk moesten opbreken om het regenwaterriool aan te leggen, hebben we dit meteen aangepakt om ook het openbaar gebied een nieuw en fris uiterlijk te geven. In onze aanpak ‘Werk maken met werk’ hebben we de Jagerslaan en Wijkstraat voorzien van nieuwe bestrating of een nieuwe asfaltverharding, nieuwe voetpaden en parkeerplaatsen en groenvoorzieningen, kortom alles opnieuw netjes ingericht. We hebben bomen gekapt waar dat nodig was voor het leggen van de riolering, waar bomen met hun wortels de bestrating van de voetpaden opdrukten en waar bomen meer ruimte nodig hadden om zich beter te kunnen ontwikkelen. Hier hebben we uiteraard nieuwe bomen voor teruggeplaatst. Met recht valt te zeggen dat dit gedeelte van Nieuw-Amsterdam er weer jaren tegenaan kan.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!