Home Emmen Inwoners Erica winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

Inwoners Erica winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

0
Inwoners Erica winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

Een bijzondere dag voor inwoners van Erica. Op postcode 7887 CK (de straat Doddegras) in Erica is de 1 Miljoenprijs van de Postcode Loterij gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen verraste vandaag de twee grootste prijswinnaars met ieder een cheque van 250.000 euro. Deze twee deelnemers spelen met de volledige postcode mee en verdelen met elkaar de ene helft van de prijs. De andere 500.000 euro gaat naar inwoners van Erica die meespelen met de winnende wijkcode 7887. De uitreiking was live via Facebook te volgen.
 
Ginus en Ina winnen 250.000 euro en zijn enorm verrast: “We hadden dit absoluut niet verwacht. Nu komen jullie dus tóch een keer hier! Dit gebeurt once in a lifetime!” Lachend vertelt het stel verder: “We willen in ieder geval een nieuwe vishengel en op vakantie naar Oostenrijk, dát gaat nu wel lukken!”
 
Ook buurman André neemt een cheque van 250.000 euro in ontvangst. Hij is compleet overdonderd: “Ik ben helemaal van de kaart! Dit zagen we niet aankomen, maar wát komt dit als geroepen! Zeker in deze Coronatijd waarin ik moest stoppen met mijn bedrijf. Mijn twee dochters gaan studeren dus daar gaan we de prijs ook zeker voor gebruiken. Voor mezelf is het voornamelijk belangrijk om gelukkig en gezond te blijven.”
 
Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro 
Van de 1 Miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 7887. De wijkwinnaars winnen per lot 404 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening. 
 
Verdeling van de prijs 
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint, is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft en het aantal verkochte loten in de wijk. De verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2020, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze 1 Miljoenprijs hebben deelnemers maximaal 80 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.  

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!