Home Emmen Initiatiefnemers starten binnenkort met grote opknapbeurt van de Schansbelt

Initiatiefnemers starten binnenkort met grote opknapbeurt van de Schansbelt

0
Initiatiefnemers starten binnenkort met grote opknapbeurt van de Schansbelt
(Foto: Gemeente Emmen)

Met het renoveren van het groen, de wandelpaden en de trap en de aanleg van een fietspad op de 23 meter hoge voormalige vuilnisbelt aan de Schansstraat in Emmen, start het project De Muur. De gemeente Emmen en de provincie Drenthe omarmen het project van initiatiefnemers Ben Timmermans en Bert Fuhler. De partijen stelden al eerder geld beschikbaar om hiervan weer een prachtige plek te maken voor fietsers, hardlopers, wandelaars en natuurliefhebbers.

Volgens wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen biedt De Muur nieuwe kansen voor sporters en recreanten: “Deze unieke plek geeft een prachtig uitzicht over onze gemeente. De hoogte is uitdagend voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Door de paden en het groen een flinke opknapbeurt te geven, blazen we deze sportieve locatie nieuw leven in.” 

Gedeputeerde Henk Brink: “Met ‘De Muur’ in Emmen wordt het Drentse fietsnetwerk nog mooier dan het al is, zowel voor de sportieve fietser als voor de recreatieve fietser. Op fietse kan iedereen binnenkort genieten van het unieke uitzicht vanaf een van de hoogste punten in Drenthe. Je hebt er zicht op de Hondsrug en richting Duitsland. Kortom, weer een reden om extra fietskilometers in Drenthe te maken. En dat is ook precies waar de Kwaliteitsimpuls Fietsnetwerk voor bedoeld was.”

Werk in fases
Aanleg van een fietspad, onderhoud van groen, wandelpaden en de trap is de eerste fase van het werk en vergunningvrij. Fase twee bestaat uit de aanleg van een koffiecorner/uitkijkpunt en een rodelbaan. Hiervoor moet het bestemmingsplan aangepast worden. Dit is nu in voorbereiding. 

Inloopbijeenkomst
Op 9 september organiseerde de gemeente een coronaproof inloopbijeenkomst voor omwonenden, gebruikers van de Schansbelt en andere geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomst reageerden veel mensen positief op de plannen. Maar ook is een aantal mensen bang voor meer verkeersoverlast en geluidsoverlast. Hiermee wordt rekening gehouden bij de aanpassing van het bestemmingsplan en de verdere uitwerking van de plannen. 

Het project ‘De Muur’, dat als een spontaan idee begon tijdens een sportevenement in Emmen, wordt nu daadwerkelijk uitgevoerd. Initiatiefnemers Ben Timmermans en Bert Fuhler gaan aan de slag: “We zijn heel blij dat onze plannen nu gerealiseerd worden. We zijn als sportliefhebbers erg enthousiast en geloven erin. Het is fantastisch dat de gemeente Emmen en de Provincie Drenthe net zo enthousiast zijn. We gaan binnenkort aan de slag en maken er een prachtige berg van met voldoende uitdaging voor fietsers, hardlopers, wandelaars en natuurliefhebbers. We hopen dat heel veel mensen er plezier aan gaan beleven.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!