Home Borger-Odoorn Hunebedcity: oud gemeentehuis Borger wordt levendige winkel- en speelomgeving

Hunebedcity: oud gemeentehuis Borger wordt levendige winkel- en speelomgeving

0

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een subsidie van € 250.000 euro toe te kennen aan de revitalisering van het voormalige gemeentehuis in Borger tot ‘Hunebedcity’. Het besluit wordt aan Provinciale Staten voorgelegd voor eventuele wensen en bedenkingen.

Door de gedeeltelijke leegstand van het voormalige gemeentehuis en de sloop van de raadzaal, was er sprake van een verpauperde uitstraling richting het nieuwe dorpsplein van Borger. Dankzij de verbouwing wordt de bestaande situatie aanzienlijk verbeterd. Het project geeft een impuls aan de levendigheid in het centrumgebied van Borger. In het oude gemeentehuis komen een lunchroom en een winkelstraat, waarin het bedrijf Lekker Hip cadeauartikelen en streekproducten zal gaan verkopen. Een speelgrot en een kinder-escaperoom maken het gebouw en het aangrenzende plein aantrekkelijk voor ouders met jonge kinderen om te bezoeken: spelen, bewegen, winkelen en lunchen kunnen gecombineerd worden.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen in Hunebedcity aan het werk in de vorm van dagbesteding.

Gedeputeerde Henk Brink: “Dit plan behelst een mooie en maatschappelijke (her)invulling van een groot gebouw middenin het centrum van Borger en zorgt met de toekomstige invulling voor een aanvullend aanbod qua winkelbeleving.”

Duurzame herstructurering verbetert ruimtelijke kwaliteit

Het project past bij de doelen die met deUitvoeringsregeling Herstructurering Ruimtelijke Kwaliteit worden nagestreefd. Dankzij de verbouwing en uitbreiding wordt de aanblik van het pand en de leefbaarheid in het gebied sterk verbeterd. Bij de verbouwing en het opnieuw inrichten van het gebouw wordt rekening gehouden met duurzaamheid. Zo worden de karakteristieke meubelen uit het oude gemeentehuis hergebruikt. Het verbruik van aardgas wordt teruggebracht tot een minimum en voor de verlichting worden ledlampen aangeschaft. De verduurzaming van het pand draagt bij aan de landelijke energiedoelstellingen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!