Home Nieuws Holtstraat in Nieuw-Weerdinge wordt komende weken vernieuwd

Holtstraat in Nieuw-Weerdinge wordt komende weken vernieuwd

0

In de Holtstraat in Weerdinge werkt aannemersbedrijf Klaas Kooijker aan de weg.

De straat wordt weer vlak gemaakt (geen hobbels meer) en dan komt de bestrating er weer in. De bewoners van de Holtstraat en de gemeente Emmen dachten samen na over het ontwerp van de weg. Onder andere verschillende kleuren stenen en de aanleg van een plateau zorgen voor lagere snelheid door verkeer.

Op werkbezoek

Vrijdag 12 juli bracht wethouder René van der Weide een werkbezoek en mocht samen met bewoners van de Holtstraat een stukje straat leggen: “We willen dat onze wegen zo goed mogelijk hebben. Maar dat is een behoorlijke klus met zo’n 1200 kilometer aan wegen in de gemeente. Daarom is de afgelopen jaren al zo’n 12 miljoen euro extra besteed aan onderhoud van wegen. Ook dit project konden we doen met het extra geld.”

Welke weg wanneer?

Elk jaar bekijkt de gemeente de kwaliteit van alle straten. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar veiligheid en hoe oud de bestrating is. Daarna maakt de gemeente een lijst van wegen die binnen 1 of 2 jaar aangepakt moeten worden. Deze lijst wordt naast andere plannen gelegd, zoals plannen om riolering te vervangen, nieuwbouw- of sloopplannen en waar worden kabels verlegd. Als de gemeente riolering moet vervangen, is het handig om dan ook meteen de weg aanpakt. Zo wordt een lijst gemaakt met prioriteiten. Om te bepalen welke weg eerst moet, bekijkt de gemeente het type weg (woonstraat of een hoofdweg), de hoeveelheid verkeer, de leeftijd en hoeveel meldingen over de weg zijn gedaan. De prioriteitenlijst bespreekt de gemeente met de Erkende Overlegpartners van de dorpen en wijken. Daarna wordt de lijst vastgesteld en een planning gemaakt. Zo werkt de gemeente elk jaar flink aan wegen en fietspaden. Hierna worden de verschillende plannen uitgevoerd door aannemers en worden de wegen en fietspaden aangepakt, verbeterd en voor de komende jaren weer gebruiksklaar gemaakt.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!