Home Nieuws Herontwikkelingsproject Westerstraat krijgt mogelijk €250.000 subsidie

Herontwikkelingsproject Westerstraat krijgt mogelijk €250.000 subsidie

0

Gedeputeerde Staten willen een subsidie van € 250.000 euro toekennen aan het herontwikkelingsproject ‘Westerstraat’ in Emmen. Het college stelt aan Provinciale Staten voor deze projecten mogelijk te maken.

Gedeputeerde Henk Brink: “Leefbaarheid en werkgelegenheid zijn belangrijk voor Drenthe en dus goede redenen om de subsidie toe te kennen. Naast dat deze ontwikkelingen invloed heeft op de leefbaarheid, zorgt het ook direct én indirect voor werkgelegenheid. Direct vanwege de realisatie van de ontwikkeling zelf. Indirect vanwege de specifieke doelgroepen.”

Westerstraat in Emmen

Het project biedt de oplossing van een langdurig ongewenste situatie. De aanpak van een verouderd stukje binnenstad zorgt voor meer huisvestingsaanbod voor jongeren in de binnenstad. Het plan biedt ruimte voor 29 starterswoningen. Op de begane grond is ruimte gereserveerd voor commerciële activiteiten. Achter het gebouw komen parkeerplekken voor toekomstige bewoners en direct omwonenden. De verwachting is dat dit project vier tot zes praktijkopleidingsplaatsen oplevert.

Uitvoeringsregeling Herstructurering Ruimtelijke Kwaliteit

De subsidie komt voort uit de Uitvoeringsregeling Herstructurering Ruimtelijke Kwaliteit. Deze regeling is speciaal bedoeld voor projecten in de bebouwde kom die verpaupering tegengaan.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!