Home Emmen Handbalvereniging DOS krijgt certificaat Gezondere Sportkantine

Handbalvereniging DOS krijgt certificaat Gezondere Sportkantine

0
Handbalvereniging DOS krijgt certificaat Gezondere Sportkantine

De Sportkantine van handbalvereniging DOS in Emmer-Compascuum heeft het Team:Fit-certificaat voor hun gezondere sportkantine ontvangen. Door het stimuleren van water drinken, in elke productgroep een betere keuze aanbieden en prominent in het zicht plaatsen en dit vast te leggen in beleid, verdient de handbalclub een bronzen certificaat. Voorzitter Henrico Heijne van HV DOS ontving woensdag 1 september het certificaat uit handen van sportwethouder René van der Weide en Team:Fit-coach Wineke Holtrop.

In maart 2019 begonnen Martje Stoker en haar team aan de uitbreiding van het assortiment voor gezonder eten in de sportkantine. Samen met Wineke Holtrop, Team:Fit-coach (een onderdeel van JOGG) is het aanbod in de sportkantine van DOS aangepast aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Bezoekers van de sportkantine in Emmer-Compascuum kunnen kiezen voor water naast cola, volkorennaast wit brood, Pop’d chips naast de gewone chips, Hero B’tween zero naast de repen zoals Mars en
Optimel naast de suikerhoudende chocomel. Door alternatieven aan te bieden wordt extra aanbod gecreëerd. Zo is er voor ieder wat wils. Bovendien blijkt uit onderzoek onder Team:Fit-verenigingen dat hun omzet gelijk is gebleven of zelfs is gestegen na de keuze voor gezonder.

21e Team:Fit sportkantine in Drenthe
Handbalvereniging DOS is de 21e locatie in Drenthe die zich een Team:Fit-vereniging mag noemen. Naast al gecertificeerde voetbal-, hockey-, tennis-, volleybal-, atletiek-, honk-/softbal-, vechtsport- en dorpshuissportkantines, is DOS de eerste gecertificeerde Drentse handbalkantine. Sportwethouder René van der Weide: “Wij vinden het belangrijk dat bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezonde omgeving is. Er moet iets te kiezen zijn. Door naast de gebruikelijke snacks ook een gezonder alternatief te bieden laat DOS zien daar ook waarde aan te hechten. De club mag trots zijn op het resultaat!”

Gezond is lekker!
Verenigingen die ook aan de slag willen met een gezondere sportomgeving, een rookvrij sportterrein en/of verantwoord alcoholgebruik, kunnen zich aanmelden Team:Fit. De ondersteuning van Team:Fit is kosteloos en vrijblijvend. Meer informatie hierover is te vinden op www.teamfit.nl of mail naar info@teamfit.nl.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!