Home Emmen Gooi maar in mijn pet festival gaat dit jaar door

Gooi maar in mijn pet festival gaat dit jaar door

0
Gooi maar in mijn pet festival gaat dit jaar door

Het was even afwachten maar op zondag 30 augustus 2020 is het weer zover! Het jaarlijkse “Gooi maar in mijn pet”-festival Emmen gaat ondanks maatregelen wel door.

Door de maatregelen van het RIVM is het dit jaar wel mogelijk, zo laat de organisatie weten. “Wel kunnen we minder deelnemers mee laten doen”. De organisatie is ook dit jaar in handen van Gerald Janse.

Je kunt meedoen aan dit festival als je het leuk vindt om te spelen op straat en je muziek aan een grote groep mensen wilt laten horen. Aan het festival mogen zowel professionele muzikanten als amateurs deelnemen, in elke leeftijdscategorie, met elk instrument. Spontaniteit voert de boventoon. Het is aan het publiek om te beslissen naar wie ze willen luisteren.

Denk dus goed na over je act en de straatwaardigheid ervan. Geen drumstel, maar djembé, cajon of bijvoorbeeld potten en pannen. Geen elektrische gitaar, maar een akoestische. Kortom, de nadruk ligt op onversterkt spelen. Deze creativiteit wordt beoordeeld en gewaardeerd door een jury.

Iedere muzikant krijgt een eigen plek toegewezen in het centrum van Emmen.

Er zal een professionele jury aanwezig zijn. Dit houdt in dat de kwaliteit van elke deelnemer of groep beoordeeld wordt. Sfeer en originaliteit zullen een belangrijk onderdeel van het juryrapport zijn. Vooral of je act straatmuzikantwaardig en akoestisch is. Er zijn prijzen te winnen, maar deelnemen is al een ontzettend leuke ervaring!

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!