Home Emmen Gezocht: jonge helden!

Gezocht: jonge helden!

0

Vrijdag 20 november a.s. reikt de gemeente Emmen voor de tiende keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Daarom is de gemeente Emmen op zoek naar jonge helden.

De gemeente Emmen waardeert het dat kinderen en jongeren zich belangeloos inzetten voor anderen. Door op 20 november 2020 het Jeugdlintje uit te reiken, wil de gemeente jongeren in het zonnetje zetten. Omdat ze dit verdiend hebben. 20 November is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op deze dag laat de gemeente extra zien dat kinderen mee mogen denken en praten over dingen die voor hen van belang zijn.

Aanmelden tot 1 oktober

Kinderen of jongeren die in 2019 of 2020 iets bijzonders voor iemand anders hebben gedaan kunnen voor 1 oktober voorgedragen worden door middel van een e-mail naar gemeente@emmen.nl o.v.v. Jeugdlintje.

Wie komt in aanmerking?

Jongeren komen in aanmerking als zij tussen de 6 en de 18 jaar oud zijn en in onze gemeente wonen. Zij meer of langer dan men mag verwachten hulpvaardig zijn geweest of
een bijzondere prestatie hebben verricht die van groot belang is (geweest) voor een persoon, straat, buurt of een daad hebben verricht waardoor ongelukken met mensen of dieren zijn voorkomen of beperkt zijn gebleven. Voordragen kan alleen door personen van 18 jaar of ouder en tot 1 oktober 2020. Een deskundige jury beoordeelt de aanmeldingen. De jonge helden krijgen een mooi aandenken en een cadeaubon.

Foto: Boudewijn Benting/ jeugdlintjes 2019

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!