Home Borger-Odoorn Gemeenten hangen vandaag de regenboogvlag uit

Gemeenten hangen vandaag de regenboogvlag uit

0

Vrij en veilig leven is het recht van iedereen. Daarom hangen gemeenten en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de regenboogvlag uit om de acceptatie van seksuele- en gender diversiteit te vieren. Ze doen dit op vrijdag 11 oktober tijdens Coming Out dag.

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out dag geven gemeenten een boodschap af aan burgers, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Iedereen mag zichzelf zijn en zijn eigen keuzes maken. Dit wordt gevierd op Coming Out dag. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met familie, culturele tradities, gebruiken en religie. Het één is niet beter dan het ander. Het gaat er om dat iedereen zichzelf kan zijn en doet wat goed voelt. Wethouder Guido Rink: “Voor mij is het belangrijk dat iedereen mag zijn wie die is. Dat iedereen, ongeacht geloof, seksuele geaardheid of voorkeur zich vrij, geaccepteerd en veilig voelt in de gemeente Emmen. Uiteindelijk gaat het erom dat we elkaar écht zien, als mensen, en dat we ons blijvend afvragen ‘hoe zou het nu zijn om jou te zijn?”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!