Home Coevorden Gemeenten vragen inwoners om eikenbomen niet in te pakken met folie

Gemeenten vragen inwoners om eikenbomen niet in te pakken met folie

0
Gemeenten vragen inwoners om eikenbomen niet in te pakken met folie
(foto: Gemeente Coevorden)

De gemeenten in Zuid-Oost Drenthe zien steeds meer eikenbomen die omwikkeld zijn met huishoudfolie. Dit zou een middel zijn tegen de eikenprocessierups. De rupsen die uit de grond komen kunnen dan niet meer eten en gaan dood.

Het overgrote deel van de rupsen komt namelijk uit eipakketjes die BOVEN in de boom gelegd zijn. Daar eten ze van de bladeren. Ze verlaten de boom dus niet en de folie heeft geen enkele functie als blokkade.

De rupsen kunnen hoogstens onder het folie gaan zitten. Dat maakt het voor de bestrijders alleen maar lastiger om de rupsen weg te krijgen. Door het plastic kunnen ze niet opgezogen worden.

De gemeente ziet soms ook plakstrippen rond de bomen. Ook al geen goed idee. Brandharen blijven juist plakken aan dit plastic. Bovendien plakken ook nuttige insecten vast aan de strippen, insecten die natuurlijke vijanden zijn van de eikenprocessierups.

De gemeente vraagt de inwoners daarom GEEN plastic folie en geen plakstrippen op eikenbomen aan te brengen. Het heeft geen enkel effect en staat een goede bestrijding alleen maar in de weg. Heeft u al folie om een boom gewikkeld? Haal het dan weg, zodat bestrijders hun werk goed kunnen doen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!