Home Coevorden Financiën niet de drijfveer om dieren te helpen,<br>D.A.R. Dierenambulance wordt groter door overname andere stichting

Financiën niet de drijfveer om dieren te helpen,
D.A.R. Dierenambulance wordt groter door overname andere stichting

0
Financiën niet de drijfveer om dieren te helpen,<br><noscript><img class=

D.A.R. Dierenambulance Drenthe/IJsselland, met hoofdvestiging in Dalen en rijdend in de in de regio’s Emmen, Coevorden, Hardenberg, Hoogeveen en De Wolden, krijgt per direct een groter werkgebied. Op 6 mei 2020 hebben de besturen van stichting Dutch Animal Rescue (D.A.R.) en stichting Dierenambulance Meppel/Steenwijk e.o. de fusie ondertekend. De organisatie van de in Meppel gevestigde stichting valt nu onder de verantwoordelijkheid van D.A.R.

Inmiddels drie jaar is D.A.R. Dierenambulance een begrip in Drenthe. Werd er drie jaar geleden alleen nog gereden in Emmen en Coevorden, wordt het gebied tegenwoordig na een stevige uitbreiding Drenthe/IJselland genoemd. Bij het werkgebied komen nu ook de gemeenten Westerveld, Meppel, Steenwijk, Zwartewaterland en Staphorst en daarmee omvat het werkgebied nu 10 gemeenten.

“Met deze overname beogen we een sterker netwerk van dierenambulances in Drenthe en Overijssel neer te zetten. Juist op de avond dat de fusie werd ondertekend, laat de Dierenbescherming Zuidwest Drenthe weten dat zij juist ophoudt met haar activiteiten in de gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Westerveld. D.A.R. benadrukt graag dat zij gewoon in deze regio’s rijden, 24 uur per dag en 7 dagen per week, want geld mag in onze ogen niet de hulpvraag van een dier belemmeren”.

“Geld is voor ons niet een drijfveer om te rijden voor dieren in nood. D.A.R. rijdt op dit moment volledig subsidieloos. We zijn onze donateurs dan ook dankbaar voor het vertrouwen in ons werk”, aldus Chögyal Trizin, voorzitter Stichting Dutch Animal Rescue.

D.A.R. Dierenambulance is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Naast het verlenen van hulp aan alle dieren in nood, wil de organisatie ook het niveau van dierenhulpverlening in Nederland naar een hoger level tillen. “Wij willen het vak Dierenhulpverlener op een professionele wijze vormgeven. We bieden onze medewerkers een verplichte interne opleiding, bestaand uit EHBD, diverse verdiepingstrainingen over dieren, maar D.A.R. is ook aannemende dierenambulance op het rijkswegen netwerk voor Rijkswaterstaat en Provincie. Onze medewerkers zijn herkenbaar aan een net donkerblauw uniform en als eerste dierenambulance in Nederland, gaan we met een rangensysteem werken. Een motivatie om te leren en te groeien in het werk, maar tevens een herkenning voor onze collega hulpverleners zoals Rijkswaterstaat, politie en brandweer”.

Met de uitbreiding van de activiteiten van D.A.R. zijn nieuwe vrijwilligers natuurlijk welkom! Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk op onze website: www.dutchanimalrescue.nl of ga naar www.ikwordjouwredder.nl

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!