Home Emmen Festerica presenteert eigen documentaire: ‘Festival óp een meisjesnaam’

Festerica presenteert eigen documentaire: ‘Festival óp een meisjesnaam’

0
Festerica presenteert eigen documentaire: ‘Festival óp een meisjesnaam’

Erica – Festerica, hét festival voor opkomende rockbands in Drenthe, komt met een eigen documentaire over het festival. De film wordt in de 8 afleveringen van 6 minuten op hun eigen YouTube-kanaal geplaatst. Het eerste deel over het ontstaan van het festival staat vanaf vrijdag 17 juli om 20:00 uur online.

8 weken lang spreken 10 leden van de organisatie over het wel en wee van het festival. Verschillende onderwerpen passeren de revue in deze televisie-waardige documentaire. Zo wordt onder andere gesproken over het ontstaan van het festival, hoe het er in de voorbereiding aan toe gaat en wat de organisatoren in de toekomst nog graag willen zien. De filmpjes bestaan uit interviews afgewisseld met archiefbeelden, oude foto’s en bloopers.

Festerica is 7 jaar geleden opgericht door een vriendengroep uit Erica. Het festival is gericht op lokale (opkomende) bands en heeft een unieke setting is een bosrijke omgeving. Jaarlijks trekt het festival rond de 1000 bezoekers. Vanwege de corona maatregelen is Festerica verplaatst naar zaterdag 11 september 2021Op 12 september 2020 is echter wel een unieke livestream te zien met onder meer live muziek, interviews en columns.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!