Home Nieuws FC Emmen wint overtuigend van Heerenveen

FC Emmen wint overtuigend van Heerenveen

0

FC Emmen heeft in een kolkend stadion De Oude Meerdijk drie ontzettend belangrijke punten gepakt in de strijd om de veilige vijftiende plek. Tegen sc Heerenveen was linksback Caner Cavlan tweemaal trefzeker tegen zijn oude ploeg.

Na een rustige openingsfase kwam het eerste gevaar van FC Emmen. Glenn Bijl kwam door over de rechterkant en gaf laag voor op Luciano Slagveer, maar de oud-Heerenvener miste de bal. Die belandde echter wel voor de voeten van Anco Jansen, wiens schot werd gekeerd door doelman Warner Hahn.

Het bleek het startschot voor een eerste helft waarin het eenrichtingsverkeer werd. De ploeg van Dick Lukkien werd voortdurend gevaarlijk over de rechterkant via Bijl, die voor veel diepgang zorgde.

Na twintig minuten spelen kregen de Drenten dé kans op de openingstreffer. Jansen speelde zijn directe tegenstander uit en legde terug op Slagveer, maar vanaf vijf meter schoot de vleugelspeler over.

De openingstreffer bleef uit en dat zorgde ervoor dat sc Heerenveen na een half uur voorzichtig van de eigen helft afkwam. De Friezen wisten echter geen kansen te creëren, terwijl aan de andere kant Cavlan, Michael de Leeuw en opnieuw Slagveer wél mogelijkheden kregen.

Vlak voor rust viel de begeerde treffer dan toch. Jansen brak door aan de linkerkant en haalde uit, maar Hahn bracht redding. De rebound belandde echter op het hoofd van Cavlan, die goed binnenkopte in de verre hoek: 1-0.

Lukkien: “Het enige wat je ons mag verwijten is dat het te lang spannend is gebleven. We hadden een aantal momenten over de zijkanten, waarbij de voorzetten niet goed waren.”

De bevrijdende treffer

Trainer Jan Olde Riekerink had ervoor gezorgd dat zijn ploeg beter voor de dag kwam in de tweede helft. Het enige gevaar kwam echter van Michel Vlap, die Kjell Scherpen tot een redding dwong.

Daarna was het weer de beurt aan FC Emmen. Via Jansen en Cavlan kwam er veel dreiging vanaf de linkerkant, maar de bevrijdende tweede treffer bleef uit. Ook Nick Bakker, Slagveer, Bijl en opnieuw Cavlan konden Hahn niet verschalken.

Aan de andere kant kopte Jansen een Friese corner weg, waarna de Drenten probeerden te counteren. Uiteindelijk wist Michael Chacón met een heerlijk boogballetje de diepgaande Cavlan te bereiken, die vanaf de achterlijn uit een onmogelijke hoek de 2-0 binnenschoot.

De sfeer op De Oude Meerdijk was al geweldig, maar nu was de opluchting in alles voelbaar.

De 2-0 was voor de bezoekers reden om fanatieker de aanval te zoeken. Maar ook verdedigend werkten de Emmenaren keihard, zo kon Bijl met een uiterste krachtsinspanning nog de bal wegtikken voor de voeten van invaller Dennis Johnsen.

“Ik ben echt apetrots op mijn ploeg. We hebben als tijgers verdedigd met zijn allen,” aldus Lukkien op de persconferentie na de wedstrijd. “Vanaf de eerste seconde was duidelijk dat er één ploeg was die voor elke meter wilde strijden en dat waren wij.”

“Ze zijn dodelijk in de omschakeling, dus we moesten de ruimtes klein houden. Dat hebben we gedaan” concludeert een tevreden trainer. “Een ploeg die in nood zit, met zeven wedstrijden niet gewonnen, en dan dit op de mat kunnen leggen met de steun van het geweldige publiek. Ik heb in tijden niet zo’n mooie wedstrijd gezien op De Oude Meerdijk. Als we die iedere week op de mat kunnen leggen, dan ben ik ervan overtuigd dat we erin blijven.”

Komende vrijdag staat er voor FC Emmen een uitwedstrijd tegen directe concurrent NAC Breda op het programma.

Steun jij de mannen ook in Breda? Scoor dan nog snel je ticket!

FC Emmen – sc Heerenveen: 2-0
40. Cavlan 1-0
75. Cavlan 2-0

Statistieken:
Schoten: 13-5
Schoten op doel: 5-2
Balbezit: 45-55
Corners: 5-3
Toeschouwers: 8268

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Bijl, Kuipers, Bakker (64. Veendorp), Cavlan; Ben Moussa (72. Bos), Chacón; Slagveer (83. Niemeijer), De Leeuw, Jansen; Arias.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Schmidt, Høegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra (58. Thorsby), Vlap, Van Amersfoort; Van Bergen (83. Hornkamp), Lammers, Mihajlović (46. Johnsen).

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!