Home Nieuws FC Emmen wint ook tweede oefenwedstrijd

FC Emmen wint ook tweede oefenwedstrijd

0

Na de 8-0 overwinning tegen het Drents Verbond donderdagavond, heeft FC Emmen vanavond ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In Nieuw Buinen werd VV Nieuw Buinen met 1-13 verslagen.

Op een goed gevuld sportpark kwam FC Emmen al vroeg op voorsprong. Na een goede aanval over de rechterkant belandde een geblokkeerd schot van Henk Bos voor de voeten van Michael de Leeuw, die simpel binnentikte: 0-1. Die voorsprong werd vijf minuten later verdubbeld, toen Filip Ugrinic behendig aan de bal bleef en de 2-0 in de bovenhoek schoot.

Het bleef doelpunten regenen in de openingsfase, want enkele minuten later was het opnieuw De Leeuw met een treffer. Hij gleed een lage voorzet van de rechterkant binnen.

Ook Ugrinic maakte al gauw zijn tweede van de avond. Hij zag de bal op randje zestien in zijn buurt komen en schoot meteen laag in de hoek.

Daarna was De Leeuw weer tweemaal aan de beurt. Eerst maakte hij met een kopbal de 0-5, twee minuten later veroverde hij de bal op vijf meter afstand van het doel en tikte hij de 0-6 binnen.

Marko Kolar, die eerder ook al de paal raakte, maakte halverwege de eerste helft de 0-7 door uit de draai binnen te schieten. Toen een voorzet van Lorenzo Burnet werd klaargelegd door Alexander Bannink, maakte de Kroaat ook de 0-8.

FC Emmen blijft scoren

In de tweede helft gingen de Drenten, met acht andere spelers dan in de eerste helft, meteen verder met scoren. Freddy Quispel rondde een voorzet van Luciano Slagveer af: 0-9. Een paar minuten later scoorde Slagveer zelf de 0-10 nadat hij doorbrak over de rechterkant.

Na een uur spelen kwam ook Ben Scholte op het scorebord, na goed afleggen van Quispel. Diezelfde Quispel maakte kort daarna zelf de 0-12 van dichtbij.

Daarna deed Nieuw Buinen wat terug. De eerste kans voor de thuisploeg werd benut door oud-Emmenaar Theo Gennissen.

Het duurde tot de 88ste minuut tot FC Emmen weer tot scoren kwam. Het was opnieuw Quispel die raak schoot en de eindstand bepaalde: 1-13.

Nu wacht de Emmenaren een vrij weekend. Vanaf maandag wordt er weer getraind, waarna op donderdag geoefend wordt tegen Rolder Boys en op vrijdag tegen PEC Zwolle. De ticketverkoop voor de volgende oefenwedstrijden: