Home Emmen FC Emmen wint met 2-0 van FC Twente

FC Emmen wint met 2-0 van FC Twente

0
(Foto: FC Emmen)

FC Emmen heeft de ongeslagen reeks in thuisduels voortgezet met een 2-0 overwinning op FC Twente. De Emmenaren hebben in de laatste acht wedstrijden op De Oude Meerdijk nu zes keer gewonnen en tweemaal gelijkgespeeld.

De hagel en natte sneeuw stopten vlak voor het eerste fluitsignaal. Meteen na dat eerste fluitsignaal kwam een grote kans voor FC Emmen. Kerim Frei legde de bal goed terug, maar niemand kon binnentikken.

De toon was gezet en de Drenten bleven kansen creëren. Binnen het eerste kwartier kreeg Frei na een goede combinatie met Sergio Peña en Michael De Leeuw opnieuw een kans, De Leeuw zag zijn kopbal gekeerd worden en Marko Kolar schoot laag net voorlangs.

FC Twente werd een keer gevaarlijk in de omschakeling, maar een schot vanaf randje zestien eindigde over de zijlijn.

Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Glenn Bijl raakte uit een vrije trap de kruising. Twee minuten later leek Frei met een boogballetje de 1-0 te maken, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust viel de 1-0 dan toch. Een afgeslagen corner viel voor de voeten van Frei, die zijn goede spel bekroonde door de bal laag binnen te schieten.

Het werd zelfs nog bijna 2-0 uit een corner, toen Michaël Heylen richting de kruising kopte en De Leeuw bijna kon verlengen. Zo leidde 72% balbezit van de Drenten helaas tot maar één treffer.

Dick Lukkien: “Ik heb in de eerste helft een wervelend Emmen gezien. Vanaf de eerste seconde was het duidelijk wat we wilden. We hebben prima geanticipeerd op de manier van spelen van Twente. En dan is het maar 1-0 bij de pauze. Die marge had groter moeten zijn.”

ANCO IS TERUG

Na rust was FC Emmen meteen dichtbij de tweede treffer, maar De Leeuw raakte het zijnet. Toch ging het na rust moeizamer dan in de eerste helft. Al kreeg Peña na tien minuten een dot van een kans, maar oog in oog met doelman Joël Drommel kwam de tukker als winnaar uit de strijd.

Pas in de laatste tien minuten kwamen er weer kansen, nadat Twente gedurende de tweede helft steeds meer in de wedstrijd kwam. Tot écht grote kansen leidde het echter niet.

Die kwamen er in de laatste minuten wel voor de Emmenaren. Drommel kon nog redding brengen na een kopbal van De Leeuw, maar drie minuten later lag de bal er alsnog in. Na een goede omschakeling kwam Anco Jansen via Jafar Arias aan de linkerkant aan de bal en hij schoot met links goed binnen: 2-0.

“We wisten dat we bij winst rond de middenmoot zouden spelen,” aldus Lukkien. “Daar heb ik ook aan geappelleerd, aan dat ambitieniveau. Benutten we vroeg in de tweede helft die open kans van Peña, dan gaat de wedstrijd helemaal naar je toe. Vanaf dat moment kwam Twente meer in de wedstrijd. Maar al met al boeken we een verdiende overwinning. Een absoluut kippenvelmoment was nog toen Anco de 2-0 maakte. Hij twijfelde over de voortzetting van zijn carrière, dan is het prachtig dat hij de 2-0 maakt. Ik hoop dat hij nog vele jaren verder mag in zijn carrière.”

Door de overwinning gaat FC Emmen over FC Twente heen met 25 punten uit 24 wedstrijden. Komende zaterdag staat een uitwedstrijd tegen directe concurrent Fortuna Sittard op het programma. Scoor snel je ticket voor dit belangrijke duel!

FC Emmen – FC Twente: 2-0