Home Emmen FC Emmen wint eerste oefenwedstrijd

FC Emmen wint eerste oefenwedstrijd

0
FC Emmen wint eerste oefenwedstrijd
(Foto: FC Emmen)

De derde oefenwedstrijd van de voorbereiding is winnend afgesloten. Op De Oude Meerdijk werd Telstar met 1-0 verslagen.

Al heel vroeg werd de score geopend. Marko Kolar ging diep aan de rechterkant en zag Michael de Leeuw vrijstaan voor het doel, die koel de 1-0 binnentikte. Nog voor de drinkpauze waren de Emmenaren ook nog tweemaal dichtbij een tweede treffer, maar doelman Trevor Doornbusch had een goede reflex in huis bij een corner en even later was Kolar dichtbij vanuit buitenspelpositie.

Na de drinkpauze was een variant bij een Drentse vrije trap nog gevaarlijk en vlak voor rust werd De Leeuw nog net op tijd een halt toegeroepen toen hij in kansrijke positie kwam.

Na rust lieten ook de bezoekers zich nadrukkelijker zien. Al meteen uitte dat zich in een schot van grote afstand, dat met een boog op de kruising belandde. Toch kregen de Drenten al snel weer de overhand. Uit corners waren er kopkansen voor Miguel Araujo (van de lijn gehaald) en Keziah Veendorp (over gekopt).

Acht andere namen
Vervolgens stuurde Dick Lukkien acht andere spelers het veld in. Twee van hen waren al snel dichtbij een treffer. Ben Scholte (spelend in de spits) probeerde het met een boogbal richting tweede paal, Sekou Sidibe zag zijn harde schot recht op Doornbusch af gaan. Daarnaast viel ook Denis Granecny, de nieuwste aanwinst, op door zich fanatiek te laten gelden als linksback.

Na de tweede drinkpauze waren er even verontrustende gezichten toen Dennis Telgenkamp bij een corner botste met een speler van Telstar, maar na drie minuten kon hij toch verder.

Vijf minuten voor tijd kregen de Emmenaren nog een uitgelezen mogelijkheid op 2-0. Sidibe ging vanaf links op het doel af, maar werd met een sliding geblokkeerd. Daar zat echter een hand bij en dus ging de bal op de stip. Behadil Sabani nam de strafschop, maar schoot hard op de paal.

Aanstaande woensdag om 14.30 uur speelt FC Emmen haar vierde oefenwedstrijd, opnieuw op De Oude Meerdijk. Dan is Heracles Almelo de tegenstander.

FC Emmen – Telstar: 1-0
4. De Leeuw 1-0

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl (62. Payne), Araujo (62. Timmerman), Bakker (46. Veendorp), Cavlan (62. Granecny); Ben Moussa (62. De Vos), Chacon (62. Bernadou), Kolar (62. Sidibe), Tibbling (62. Sabani), Jansen (54. Caciano); De Leeuw (62. Scholte).

Telstar: Doornbusch; Vandermeulen (77. Dijkstra), Ben Amar, Korpershoek (77. Regeling), El Yaakoubi; Fernandes (77. Adshead), Cagro (77. Van Wetten), Van Doorm, Pattynama (81. Bronkhorst); Bronkhorst (77. Taha), Sprangers.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!