Home Emmen FC Emmen wint eerste oefenwedstrijd

FC Emmen wint eerste oefenwedstrijd

0

FC Emmen is goed aan de voorbereiding begonnen. Op bezoek bij VfL Germania Leer in het Hoheellern Stadion in Leer werd met 0-4 gewonnen.

Het grootste gedeelte van de eerste helft domineerden de Emmenaren. Al na vier minuten was Lentini Caciano dichtbij een goal na een goede voorzet van Jeff Hardeveld, maar hij stuitte op de Duitse doelman. Een kwartier later leek die doelman wel geklopt, maar na het omspelen van de doelman stond een verdediger alsnog een treffer van Ben Scholte in de weg.

Nadat zowel Luciano Carty als Jari Vlak werden gewisseld en vervangen door respectievelijk Björn Plaggenborg en Willem Hoffrogge, viel de openingstreffer. Een mooie pass van Lucas Bernadou werd tot doelpunt gepromoveerd door Oussama El Azzouzi. Kort daarna werd het ook nog 0-2, toen Scholte de zestien in dribbelde en met een goed schot de doelman liet vissen.

Nog tweemaal trefzeker
Met een hoop wijzigingen kwamen de Drenten uit de kleedkamer voor de tweede helft. Een van de invallers zette ook nog zijn naam op het scorebord. Nadat hij eerder nog een kans miste, was Harry Bakker tien minuten voor tijd trefzeker. Hij ging samen met Scholte op het vijandige doel af, Scholte legde de bal breed en Bakker rondde goed af: 0-3.

Nadat Germania Leer nog een goede kans kreeg op de 1-3 maar Michael Brouwer redding bracht, werd het vlak voor het eindsignaal nog 0-4. Een corner werd bij de tweede paal ingetikt door Scholte, die zo bij drie van de vier Emmer goals direct betrokken was.

Aanstaande dinsdag vertrekken de mannen van Dick Lukkien naar Delden voor het trainingskamp. De volgende oefenwedstrijd staat gepland op zaterdag 17 juli om 14.30 uur in Epe tegen Jong Ajax.

VfL Germania Leer – FC Emmen: 0-4
34. El Azzouzi 0-1
39. Scholte 0-2
79. Bakker 0-3
90. Scholte 0-4

Opstelling eerste helft: Brouwer; Luchies, Miguel, Veldmate, Hardeveld; Vlak (32. Hoffrogge), Bernadou; Caciano, El Azzouzi, Carty (22. Plaggenborg); Scholte.

Opstelling tweede helft: Brouwer; Dennen, Miguel, Luchies, Mansaray; Dijk, Adams; Caciano (68. Scholte), Hoffrogge, Plaggenborg; Bakker.