Home Emmen FC Emmen weet niet te winnen van PEC Zwolle

FC Emmen weet niet te winnen van PEC Zwolle

0
(Foto: FC Emmen)

FC Emmen heeft haar laatste oefenwedstrijd in eigen huis met 0-1 verloren van PEC Zwolle. Nota bene een oud-speler van de club scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

De wedstrijd kwam rustig op gang, maar na zes minuten waren de Emmenaren dichtbij de openingstreffer. Een voorzet van Glenn Bijl was echter net te scherp voor Michael de Leeuw.

Het zag er bij FC Emmen een stuk beter uit dan vorige wedstrijden. Zo was Sergio Peña terug in de ploeg en hij zorgde voor de nodige creativiteit. Ook verdedigend oogde het stabieler en langzamerhand kregen de Drenten de overhand.

Vlak voor rust kwamen dan ook de kansen. Eerst vergat Peña na goed jagen uit te halen, vervolgens kon De Leeuw een voorzet van Robbert de Vos niet tot doelpunt promoveren.

Gebrek aan creativiteit
Na rust bleef Peña achter in de kleedkamer en de creativiteit van de Peruaan werd gemist bij de ploeg van Dick Lukkien. Zijn landgenoot Miguel Araujo, tevens voor het eerst aanvoerder, liet zich wel nadrukkelijk zien. Vlak na rust voorkwam hij met een geweldige tackle dat oud-Emmenaar Reza Ghoochannejhad oog in oog met Dennis Telgenkamp kon uithalen. In de tegenaanval schoot invaller Sekou Sidibe daarna recht in de handen van PEC-doelman Michael Zetterer.

Langzaam maar zeker pakten de Zwollenaren het initiatief en daardoor moest Telgenkamp aan de bak. Hij reageerde snel in de één tegen één met met Jesper Drost en in de daarop volgende corner, maar een kwartier voor tijd moest hij toch vissen. Ghoochannejhad werkte een voorzet van Kenneth Paal knap binnen. Hoewel Telgenkamp er nog aan zat, kon hij de 0-1 niet voorkomen.

In de slotfase probeerden de Drenten nog wel een gelijkmaker te forceren, maar daarvoor waren onder andere de voorzetten van Bijl en Sidibe net niet nauwkeurig genoeg.

De laatste oefenwedstrijden van de voorbereiding worden buiten De Oude Meerdijk afgewerkt. Aanstaande zaterdag speelt FC Emmen in Herzlake tegen Rot-Weiss Essen, de zaterdag daarna in Enschede tegen FC Twente.

FC Emmen – PEC Zwolle: 0-1
76. Ghoochannejhad 0-1

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo, Veendorp (46. Bakker), Cavlan (77. Payne); Tibbling, Chacon; De Vos, Peña (46. Ben Moussa), Granečný (46. Sidibe); De Leeuw (77. Scholte).

PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Kersten, Van Polen, Paal; Nakayama (63. Lam), Drost (81. Reijnders), Huiberts; Leemans, Ghoochannejhad (77. Flemming), Clement (72. Van Duinen).