Home Emmen FC Emmen weet niet te winnen van FC Groningen

FC Emmen weet niet te winnen van FC Groningen

0
FC Emmen weet niet te winnen van FC Groningen

FC Emmen is er niet in geslaagd om op De Oude Meerdijk een resultaat te halen tegen FC Groningen. Na een 0-1 ruststand liep de score na rust op tot 0-4 op een teleurstellende middag.

Nadat Arjen Robben had afgetrapt namens Groningen, duurde het slechts drie minuten voordat FC Emmen voor het eerst gevaarlijk werd. Jari Vlak bereikte de diepgaande Michael de Leeuw, die de bal vanaf rechts teruglegde op Sergio Peña. Helaas had de Groningse doelman Sergio Padt een goede reflex in huis en kon ook Luka Adžić in de rebound net niet afronden. Amper een minuut later was ook FC Groningen voor het eerst dichtbij een treffer, toen Ahmed El Messaoudi de lat raakte met een afstandsschot.

Wat volgde was een fase waarin vooral de bezoekers de bal hadden, maar geen van beide ploegen creëerde echt grote kansen. Emmen zocht het vooral bij diepgaande spelers in de omschakeling, Groningen probeerde het vooral vanuit standaardsituaties.

Uit zo’n standaardsituatie viel ook de openingstreffer. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd ingebracht door Ramon Lundqvist en bij de tweede paal binnengekopt door Bart van Hintum: 0-1.

En dus moest FC Emmen in de achtervolging, maar de Groningers stonden verdedigend goed en zo liepen de Drentse aanvalspogingen telkens spaak naarmate het doel van Padt dichtbij kwam. Aan de andere kant moest Michael Verrips nog ingrijpen op een voorzet van Robben en een kopbal van Alessio Da Cruz. Hij deed dat goed, waardoor de spelers met een 0-1 ruststand aan de thee gingen.

Effectief Groningen
Voor het tweede bedrijf stuurde Dick Lukkien spits Paul Gladon het veld in voor Adžić, waardoor Peña naar de linkerkant verhuisde en De Leeuw op tien ging spelen. De kersverse invaller was al snel dichtbij een treffer, toen een voorzet van Kerim Frei aan Padt voorbij ging. Zowel Gladon als De Leeuw konden echter helaas net niet bij de bal.

Maar kort daarna was het aan de andere kant wel raak. Opnieuw begon het met een vrije trap vanaf de zijkant. Robben bereikte Da Cruz met een lage bal en de spits schoot binnen in de korte hoek: 0-2. Het werd ook nog bijna 0-3, maar na Verrips bracht ook Glenn Bijl redding door de bal via de eigen lat uit de doelmond weg te koppen.

De derde Groningse treffer viel alsnog, volgens hetzelfde recept als de 0-2. Robben kwam vanaf rechts naar binnen en gaf een steekpass op Da Cruz, die Verrips geen kans gaf door meteen af te ronden: 0-3.

Groningen bleek dodelijk effectief, want de volgende kans was wederom raak. Een lange bal van Ko Itakura werd opgepikt door Paulos Abraham en de ingevallen spits maakte de vierde Groningse treffer van de middag. Vlak voor tijd was ook Jorgen Strand Larsen nog dichtbij een treffer, maar hij schoot oog in oog met Verrips naast.

Door de nederlaag blijft FC Emmen op de zestiende plaats staan, één punt achter Willem II dat vanmiddag tegen PSV speelt. Donderdag speelt FC Emmen in de voorlaatste speelronde thuis tegen sc Heerenveen, dat gisteren met 0-0 gelijkspeelde tegen FC Utrecht. Vervolgens eindigt de competitie voor de Emmenaren zondag met een uitwedstrijd tegen directe concurrent VVV-Venlo.

FC Emmen – FC Groningen: 0-4
28. Van Hintum 0-1
52. Da Cruz 0-2
62. Da Cruz 0-3
81. Abraham 0-4

FC Groningen: Padt; Dankerlui, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; El Messaoudi (86. Suslov), Matusiwa; Robben (80. Strand Larsen), Lundqvist (81. Van Kaam), El Hankouri (86. Joosten); Da Cruz (68. Abraham).

FC Emmen: Verrips; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan; Vlak (64. Veendorp), Bernadou (64. Laursen); Adžić (46. Gladon), Peña, Frei; De Leeuw (85. Ben Moussa).

Statistieken:
Schoten: 5-15
Schoten op doel: 2-6
Balbezit: 57-43
Corners: 5-6

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!