Home Emmen FC Emmen wacht nog steeds op eerste overwinning

FC Emmen wacht nog steeds op eerste overwinning

0

In de elfde speelronde van de eredivisie is FC Emmen er niet in geslaagd om in Rotterdam-West een resultaat te halen. De uitwedstrijd tegen Sparta ging met 2-1 verloren.

De wedstrijd begon drie minuten later dan gepland door onbedoelde gaten in het net. Maar nadat het net van het Sparta-doel gerepareerd was, kon de herstelde Sergio Peña de aftrap verrichten.

Maar daarna gebeurde er weinig. Het eerste echt gevaarlijke moment liet twintig minuten op zich wachten. Een doorgekopte bal zorgde ervoor dat Deroy Duarte Glenn Bijl van zich af kon schudden. Zo kwam de Spartaan met wat geluk één op één met Felix Wiedwald en rondde hij via de binnenkant van de paal af: 1-0.

Een klein kwartiertje later liet FC Emmen voor het eerst nadrukkelijk van zich horen. Na een goede aanval was het uiteindelijk Caner Cavlan met een voorzet vanaf links die net te kort was voor Michael de Leeuw. Vervolgens raakte Anco Jansen de afvallende bal niet goed.

Vlak voor rust waren de Emmenaren dichtbij de gelijkmaker. Cavlan ging diep op een heerlijke trap van Wiedwald en schoot richting verre hoek, maar Maduka Okoye bracht redding voor de thuisploeg.

Op zoek naar treffers
Na rust kwamen de Emmenaren alsnog op gelijke hoogte. Een uitdraaiende hoekschop van Jansen belandde op het hoofd van Michael de Leeuw en via het hoofd van Miguel Araujo ging de bal in het doel.

Maar even later kwam Sparta weer op voorsprong. Vanaf ruim 25 meter waagde Abdou Harroui poging en zijn inzet was Wiedwald te machtig: 2-1.

Daarna hielden de Rotterdammers het achterin dicht en was het voor de ploeg van Dick Lukkien erg lastig om kansen te creëren. In het Drentse slotoffensief kwam Sparta bijna niet meer van de eigen helft af, maar alleen invaller Marko Kolar zorgde met een gekraakte poging nog voor noemenswaardig gevaar.

Door het verlies blijft FC Emmen met drie punten op de achttiende plek staan. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Sparta Rotterdam – FC Emmen: 2-1
22. Duarte 1-0
52. Araujo 1-1
58. Harroui 2-1

Sparta Rotterdam: Okoye; Abels, Vriends, Heylen, Pinto; Harroui, Auassar; Mijnans (74. Meijers), Smeets (63. Engels), Duarte (90. Beugelsdijk); Thy (74. Gravenberch).

FC Emmen: Wiedwald; Bijl, Araujo, Van Rhijn (86. Bakker), Cavlan; Ben Moussa (85. Bernadou), Chacon; Laursen (67. Avdijaj), Peña (79. Caciano), Jansen (69. Kolar); De Leeuw.