Home Emmen FC Emmen verliest ook op Duitse bodem

FC Emmen verliest ook op Duitse bodem

0

In het Hasetal-Stadion in Herzlake, zo’n veertig kilometer over de grens, heeft FC Emmen haar voorlaatste oefenduel van de voorbereiding met 1-0 verloren van Rot-Weiss Essen. Vlak na rust viel het enige doelpunt.

Met de herstelde Nikolai Laursen terug in het elftal begonnen de Emmenaren sterk aan de wedstrijd. De Deen kreeg al vroeg een kans op aangeven van aanvoerder Michael de Leeuw, maar hij mikte naast. Even later kreeg Laursen opnieuw een mogelijkheid, toen hij een vrije trap recht op doelman Daniel Davari schoot. Nog binnen het eerste kwartier was ook Marko Kolar dichtbij, maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal.

Daarna lieten de Duitsers voorzichtig van zich horen, maar tot grote kansen leidde dat niet en dus zochten de ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer op.

Na rust werd Dennis Telgenkamp na vijf minuten geklopt. Amara Condé bereikte Joshua Endres met een lange bal en de aanvaller rondde af: 1-0.

Al snel kregen de Drenten een grote kans op de gelijkmaker, toen Michael de Leeuw mocht aanleggen vanaf de penaltystip. Hij koos voor de rechterhoek, maar Davari koos dezelfde kant en stopte de strafschop. Vijf minuten later kregen Duitse rood-witten nog een kans op 2-0, maar spits Simon Engelmann kopte de voorzet van Sandro Plechaty naast.

Rot-Weiss Essen – FC Emmen: 1-0
51. Endres 1-0

Rot-Weiss Essen: Davari, Backszat (72. Dorow), Kehl-Gomez (83. Hildebrandt), Grund, Engelmann (78. Platzek), Heber, Condé (72. Neuwirt), Plechaty, Hahn, Endres (78. Dahmani), Kefkir (83. Harenbrock).

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl (79. Bakker), Araujo, Veendorp, Cavlan (76. Granečný); Tibbling (79. Sopić), Chacon; Laursen (46. De Vos), Peña (76. Ben Moussa), Kolar (76. Sidibe); De Leeuw.