Home Emmen FC Emmen verliest kansloos van Heracles

FC Emmen verliest kansloos van Heracles

0

Gesteund door 435 meegereisde supporters, waarvan een groep ‘op fietse’ vanaf Emmen kwam als steun voor Dennis, heeft FC Emmen zaterdagavond met 2-0 verloren van Heracles Almelo. Het goede spel en de prima resultaten van de afgelopen weken werden geen vervolg gegeven.

De Emmenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Michael de Leeuw kopte al na één minuut naast uit een vrije trap van Sergio Peña, kort daarna vergat De Leeuw met links de openingstreffer te maken.

In het eerste kwartier leek het alsof FC Emmen met een man meer op het veld stond, de bal ging makkelijk rond en de Heraclieden werden niet gevaarlijk. Daarna verloor de ploeg van Dick Lukkien echter langzaam de grip op de wedstrijd.

Dennis Telgenkamp bracht nog redding op een schot van Joey Konings, maar tien minuten later was het alsnog raak. Dessers won het kopduel van Keziah Veendorp en kopte de voorzet van Silvester van der Water binnen: 1-0.

De Drentse formatie had het moeilijk, maar kreeg vlak voor rust toch nog kansen op de gelijkmaker. Na geen goede actie van Luciano Slagveer durfde De Leeuw opnieuw niet te schieten met zijn linkerbeen en even later schoot Glenn Bijl hard voorlangs.

“We beginnen goed, met goed combinatiespel de eerste vijftien tot twintig minuten,” aldus Lukkien op de persconferentie na de wedstrijd. “Maar op onverklaarbare wijze kakken wij in en kreeg Heracles de overhand. Dan verdedigen we niet venijnig genoeg. Ons centrum had de handen vol aan Cyriel Dessers en Mauro Junior ging steeds beter spelen. Vlak voor de pauze hadden we nog wel een wederopstanding met opportunistisch voetbal.”

In eerste instantie leek FC Emmen het in de tweede helft weer goed voor elkaar te hebben, maar na tien minuten was daar toch bijna de 2-0. Na wat geklungel voor het Drentse doel moest Telgenkamp redding brengen en werd de bal vervolgens van de lijn gehaald.

Vijf minuten later was het alsnog raak. Lennart Czyborra gaf voor vanaf links en via Veendorp en de paal rolde de bal binnen: 2-0.

Na de rentree van Nikolai Laursen, die Robbert de Vos verving, verdween langzaam het tempo uit de wedstrijd. Wel was De Leeuw nog dichtbij na een mooi boogballetje van Laursen.

In de laatste tien minuten zette FC Emmen nog aan voor de aansluitingstreffer en dus werden de ruimtes voor Heracles ook groter. Daardoor kwamen er mogelijkheden op de 3-0, maar werden de Emmenaren in blessuretijd ook nog een paar keer gevaarlijk. Het was helaas niet genoeg om doelman Janis Blaswich te verschalken.

Lukkien: “In de tweede helft wilden we hoog druk zetten om Heracles in de problemen te brengen. Dat hebben we geprobeerd, maar ze waren vandaag net te goed voor ons. We gaan nog wel voor de aansluitingstreffer, maar het zat er niet in.”

Door de nederlaag staat FC Emmen nu vijftiende met zeven punten uit negen duels. Na de interlandperiode volgt op zondag 20 oktober om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen directe concurrent Fortuna Sittard.

Heracles Almelo – FC Emmen: 2-0
31. Dessers 1-0
59. Veendorp 2-0 (e.d.)