Home Emmen FC Emmen verliest is de laatste minuut van Feyenoord

FC Emmen verliest is de laatste minuut van Feyenoord

0
(Foto: FC Emmen)

In een bijzonder spannend duel heeft FC Emmen met 2-3 verloren van Feyenoord. Na een knotsgekke eerste helft stond het 2-2 en pas in de allerlaatste seconde werd het 2-3.

De wedstrijd begon geweldig voor de Emmenaren, die in een 5-2-1-2-formatie en met een aantal wijzigingen aantraden. Al na twee minuten probeerde Michael de Leeuw een boogbal doelman Nick Marsman te koppen, waarbij laatstgenoemde een overtreding maakte. Scheidsrechter Björn Kuipers wees naar de stip en Anco Jansen benutte de strafschop: 1-0.

Tien minuten later kregen de bezoekers hun eerste kans. Na een combinatie over de rechterkant legde Bart Nieuwkoop de bal terug vanaf de achterlijn op Jens Toornstra, maar de middenvelder schoot de bal over het doel van Felix Wiedwald. Kort daarna moest de Drentse doelman redding brengen op een afstandsschot van Steven Berghuis.

Diezelfde Berghuis viel een kwartier voor rust uit en terwijl Feyenoord met tien man speelde, werd het tweemaal bijna 2-0. In beide gevallen kwam Glenn Bijl voor het Rotterdamse doel net tekort om een voorzet van Caner Cavlan binnen te tikken. Even later was ook Jansen met een vrije kopkans dichtbij.

Daarna leek het ineens mis te gaan voor de Emmenaren. Jansen probeerde een blok te zetten, maar raakte daarbij Mark Diemers en moest met rood naar de kant. Kort daarna ging de bal ook nog eens op de stip, vanwege het vasthouden van Miguel Araujo op Naoufal Bannis. De strafschop werd benut door Mark Diemers: 1-1.

Maar de Emmenaren toonden veerkracht. Halverwege de helft van Feyenoord kwam de bal met een stuit voor de voeten van De Leeuw, die niet aarzelde en fantastisch uithaalde. Zijn kiezelharde volley vloog over Marsman in de goal: 2-1.

Het spektakel van de eerste helft was nog niet ten einde. Vlakbij het Drentse strafschopgebied voetbalde Feyenoord via de voeten van scheidsrechter Kuipers richting de rechterkant, waar het uiteindelijk Toornstra was die met een schot in de verre hoek de 2-2 op het scorebord zette.

FC Emmen houdt lang stand
In het tweede bedrijf was de eerste kans voor Feyenoord. Luciano Narsingh kreeg een schietkans vanaf randje zestien, via de bovenkant van de lat ging de bal over. Even later was ook Bannis dichtbij, maar zijn inzet rolde naast.

FC Emmen had het lastig. Met een man minder was het erg lastig om onder de druk van Feyenoord uit te komen. Toch hielden de Emmenaren stand en wist Feyenoord niet tot grote kansen te komen. Een aantal corners en pogingen van randje zestien waren een prooi voor de FC Emmen-defensie.

Zelf kwam de ploeg van Dick Lukkien behoudens een aantal corners niet tot mogelijkheden. Met name twee minuten voor tijd zorgden twee cornersituaties voor gevaar. Ook kon Hilal Ben Moussa bijna één op één met de keeper komen, maar zijn aanname was niet nauwkeurig genoeg. Achterin moest Wiedwald vlak voor tijd nog redden op een afstandsschot van Toornstra, een vrije trap van Orkun Kökçü vloog in blessuretijd net naast.

In extremis ging het dan toch nog mis. Een voorzet van invaller Lutsharel Geertruida werd binnengekopt door Bannis, waardoor de Emmenaren met een ontzettend vervelend gevoel naar de grond zakten.

Door de zure nederlaag blijft FC Emmen steken op drie punten uit zeven duels. Volgende week gaat de ploeg op zondagmiddag op bezoek bij Vitesse, dat met achttien punten uit zeven wedstrijden op een gedeelde eerste plaats staat.

FC Emmen – Feyenoord: 2-3
5. A. Jansen 1-0 (pen.)
40. Diemers 1-1 (pen.)
43. De Leeuw 2-1
45+3. Toornstra 2-2
90+4. Bannis 2-3