Home Emmen FC Emmen verliest eerste wedstrijd na sterke start

FC Emmen verliest eerste wedstrijd na sterke start

0
(Foto: FC Emmen)

Eindelijk werd er weer gevoetbald op De Oude Meerdijk. Alle aanwezige supporters maakten er een maximaal feest van, de spelers werden onder luid applaus en geklap met de opblaasbare stokken ontvangen. Het gezang bleven door de coronamaatregelen achterwege.

Sterk begin van de FC
Het team van Dick Lukkien gaf in de beginfase het publiek waar ze maanden op hebben moeten wachten. Er werd sterk gevoetbald en VVV werd direct vastgezet. Deze start resulteerde na vier minuten al in een voorsprong voor FC Emmen. Na een goede actie van Caner Cavlan, die werd gepareerd door VVV-keeper Thorsten Kirschbaum, schoot Robbert de Vos de bal tegen de touwen.

Na de goal hield FC Emmen de touwtjes in handen. Emmen had de bal en creëerde wat kleine kansjes halverwege de eerste helft. VVV kreeg geen grip op de opbouw van Emmen en kwam niet tot gevaarlijke momenten. Naarmate de tweede helft vorderde begon VVV langzaam wat mee te voetballen en kwam het vaker op de helft van Emmen. Met in de 31ste minuut de eerste echte kans van VVV. Een slordigheidje in de opbouw bij de Emmenaren zorgde voor een schotkans van spits Georgios Giakoumakis, maar deze werd goed gered door Emmen-doelman Dennis Telgenkamp.

Veelbelovend begin tweede helft
Net als de eerste helft, begon de tweede helft uitermate interessant. VVV kreeg in de eerste twee minuten na rust wat kleine kansjes, deze werden goed gestopt door Telgenkamp en later Glenn Bijl. Maar in de 49ste minuut schoot Marko Kolar, na een geweldige actie van Cavlan, raak. Emmen leidde met 2-0.

Erg lang kon de ploeg van Lukkien niet genieten van de voorsprong, want minder dan een minuut later schoot VVV-spits Giakoumakis de bal achter Telgenkamp. Na vijf erg drukke en interessante minuten na rust was de marge van Emmen nog steeds één.

Na het knotsgekke begin van de eerste helft bleef het een minuut of vijftien rustig en hielden de teams elkaar goed in evenwicht. Weinig grote kansen werden gecreëerd in deze fase.

In minuut 64 floot scheidsrechter Siemen Mulder voor een strafschop, Michael Chacon kreeg de bal vlak onder de oksel. In eerste instantie liet de arbiter het moment lopen, maar nadat de VAR Mulder naar de zijkant riep, besloot hij de bal toch op de stip te leggen. De penalty werd goed ingeschoten en Giakoumakis liet Telgenkamp kansloos.

Een goede fase begon hier voor de bezoekers uit Venlo. Na een goed uitgespeelde counter maakte Giakoumakis op fraaie wijze zijn hattrick compleet en ging Emmen van een 2-0 voorsprong naar een 2-3 achterstand in twintig minuten tijd.

De ploeg van Lukkien rechtte haar rug na de drie tegengoals en deed in de 76ste minuut wat terug. Na minuten van goede druk en spel of de helft van VVV werd er uiteindelijk uit een corner de 3-3 binnengeschoten. Een strakke corner van Cavlan belandde uiteindelijk bij Nikolai Laursen, die met zijn hak de bal achter de doelman legde.

Frustrerende eindfase voor FC Emmen
Ook na de goal hield Emmen het overwicht en zette het VVV volledig vast. Goed positiespel bracht de thuisploeg vaak in posities waar voorzetten gegeven kunnen worden. In de 87ste minuut viel Jafar Arias in. Het thuispubliek was hem niet vergeten en hij werd met luid applaus ontvangen. Emmen kon de druk op VVV niet omzetten in een goal. En in de negentigste minuut werd een voorzet van Tobias Pachonik van richting veranderd door Cavlan, waardoor doelman Telgenkamp kansloos moest toekijken hoe de bal achter hem in het net belandde.

In de slotfase bracht Emmen Nick Bakker in. Hij kwam naast Kolar te staan om extra stootkracht te geven in de slotfase. Dit resulteerde niet in het gewenste effect en uitgerekend Arias schoot in de laatste seconde van de wedstrijd ook nog de 3-5 binnen.

Een wedstrijd waarbij VVV-Venlo en de neutrale supporter gewonnen hebben. Bij Emmen zal de frustratie erg hoog zijn. De ploeg van Lukkien zal zich over het tegenvallende resultaat van vandaag heen moeten zetten en reist aankomende zaterdag af naar Eindhoven. Om 20.00 uur zal FC Emmen aantreden tegen PSV.

FC Emmen – VVV-Venlo: 3-5