Home Emmen FC Emmen verder in de beker na twee late doelpunten

FC Emmen verder in de beker na twee late doelpunten

0
FC Emmen verder in de beker na twee late doelpunten
(Foto: FC Emmen)

FC Emmen is door naar de tweede ronde van de TOTO KNVB-beker. In een leeg stadion De Oude Meerdijk werd het 2-0 voor de thuisploeg. Michael de Leeuw was verantwoordelijk voor de twee treffers.

In de openingsfase waren mogelijkheden schaars. Na ruim twintig minuten konden we de eerste echte kans noteren. Lentini Caciano begon aan een mooie solo over de linkerflank richting de achterlijn, waarmee hij drie Eindhovenaren achter zich liet. De lage voorzet van de pas negentienjarige vleugelspeler eindigde helaas niet bij een medespeler. Miguel Araujo probeerde vervolgens met de weggewerkte bal van afstand gevaarlijk te worden, maar zijn inzet ging naast. De Leeuw kon het schot net niet binnenglijden.

In de tegenaanval kwam ook het eerste grote gevaar van FC Eindhoven. Brian de Keersmaecker kreeg de ruimte om vanaf randje zestien te schieten en zijn inzet raakte de buitenkant van de paal. Een kleine tien minuten later waren de bezoekers opnieuw dichtbij, ditmaal kon basisdebutant Ricardo van Rhijn nog net het schot van Jort van de Sande blokkeren. Aan de andere kant kopte De Leeuw een voorzet vanaf de rechterkant net naast.

Meer kansen na rust
Met Luciano Carty en Keziah Veendorp in de ploeg, in plaats van Caciano en Van Rhijn, gingen de Drenten na rust op zoek naar de voorsprong. Al na vijf minuten zette Carty een goede één-twee op met De Leeuw, maar er zat nog net een Brabants been tussen dat een schot van de negentienjarige invaller voorkwam. Kort daarna was De Leeuw wederom dichtbij met een kopbal.

Daarna volgde een aderlating voor de ploeg van Dick Lukkien. Uit het niets ging Glenn Bijl erbij zitten, hij kon niet verder en verdween richting de kleedkamer. Zijn vervanger rechts achterin was Desevio Payne.

Halverwege de tweede helft kreeg Eindhoven een enorme kans op de openingstreffer. Een voorzet van De Keersmaecker werd van dichtbij gekopt door Dico Jap Tjong, maar met een geweldige reflex voorkwam Felix Wiedwald een treffer.

Een kwartier voor tijd was er een grote kans bij het andere doel. Sekou SIdibe schoot vanuit een moeilijke hoek, maar Eindhoven-doelman Ruud Swinkels had er grote moeite mee. De rebound belandde voor de voeten van De Leeuw, maar zijn inzet werd geblokkeerd. Vervolgens kreeg Caner Cavlan nog een schietkans, maar met zijn rechterbeen mikte hij over.

Na het officiële debuut van Lucas Bernadou kwamen de Emmenaren op voorsprong. Op het middenveld veroverde Cavlan de bal, waarna hij zich langs een aantal Eindhovenaren wurmde en de bal perfect meegaf aan De Leeuw. Die faalde oog in oog met Swinkels niet en zette zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

In de slotfase moest Wiedwald nog reddend optreden bij een corner, waarna Jacky Donkor naast schoot. In extra tijd rolde een inzet van Bart Biemans nog voorlangs, maar tot meer grote kansen kwamen de bezoekers niet. De Emmenaren prikten er nog wel één in; Granečný gaf in de omschakeling voor op De Leeuw, die zijn tweede goal van de avond binnengleed: 2-0.

Door de overwinning zit FC Emmen in de koker voor de tweede ronde van de TOTO KNVB-beker. De loting daarvoor is zaterdagavond. Aanstaande zondagmiddag speelt FC Emmen opnieuw in eigen stadion, dan komt Feyenoord op bezoek voor een competitieduel.

FC Emmen – FC Eindhoven: 2-0
78. De Leeuw 1-0
90+5. De Leeuw 2-0

FC Emmen: Wiedwald; Bijl (56. Payne), Araujo, Van Rhijn (46. Veendorp), Cavlan (81. Granečný); Tibbling, Chacon; Sidibe (74. Bernadou), Peña, Caciano (46. Carty); De Leeuw.

FC Eindhoven: Swinkels; Van Kleef, Amevor, Biemans, Bourdouxhe; De Keersmaecker, Van Son, Peijnenburg (84. Sleegers); Jap Tjong (83. Pozo), Van der Sande, Donkor.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!