Home Nieuws FC Emmen vanaf komend eredivisieseizoen in hummel

FC Emmen vanaf komend eredivisieseizoen in hummel

0

FC Emmen speelt het komende eredivisieseizoen in nieuwe tenues van het merk hummel. Vandaag zetten de kersverse partners hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor ten minste drie seizoenen. De shirts worden eind juni gepresenteerd en gaan dan ook in de verkoop.

Bas Dost, René Grummel, Michel van Oostrum en Ben Haverkort: deze iconische FC Emmen-spelers waren eerder al in hummel te bewonderen. In het verleden werkten de club en het kledingmerk, beiden gevestigd in het oosten van het land, al meerdere malen samen. Met ingang van seizoen 2019/2020 maakt het partnership een comeback die, zoals de afgelopen weken duidelijk werd, voor het eerst in de eredivisie zal plaatsvinden.

De ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdkleding is op dit moment in volle gang. Een gezamenlijk proces, met unieke, custom-made shirts als resultaat. Het thuistenue uiteraard in de traditionele FC Emmen-kleuren, met – tipje van de sluier – het rood-wit-rood terug zoals het hoort en de provincie Drenthe verwerkt in de details. Het uittenue blijft nog even geheim maar wordt, in de woorden van het designteam, “strak en stijlvol”.

Ben Haverkort, directeur FC Emmen, is enthousiast over de hernieuwde samenwerking: “Vanaf januari kwamen wij in gesprek met hummel. Uit het verleden weten wij dat hummel een zeer betrouwbare partner was van FC Emmen. Het is fantastisch om nu op eredivisieniveau weer samen te mogen werken. Samen gaan we een mooie toekomst tegemoet!”

Marthijn Pothoven, algemeen directeur Deventrade BV: “Het karakter van de club FC Emmen past uitstekend bij ons, het is niet voor niets dat we in het verleden al vaker hebben samengewerkt. En nu voor het eerst in de eredivisie! Hoewel de samenwerking daar zeker niet van afhing, zijn we daar natuurlijk wel erg blij mee. We verheugen ons dan ook enorm op de komende seizoenen! Het is mooi om de ontwikkeling van deze ploeg van dichtbij mee te maken en onderdeel te zijn van het groeiproces.”

Over hummel

Voor hummel draait alles om teamsport. De bijna vanzelfsprekende aanwezigheid van hummel op ieder sportveld en in iedere sportzaal van Nederland, is het resultaat van een grenzeloze passie voor teamsport. De sponsorovereenkomsten met vele honderden voetbal-, volleybal- en handbalclubs, maken hummel marktleider in teamwear. Ook op het hoogste niveau zie je hummel terug met diverse mooie sponsorships. De iconische chevrons vormen de stempel van kwaliteit en karakter.

In 1985 introduceerde Deventrade het van oorsprong Deense merk in de Benelux. Met een nóg sterkere focus op teamsport dan in het land van oorsprong, en met behoud van de schat aan ervaring. Zo is hummel in de Benelux uitgegroeid tot het teamwear merk bij uitstek.

Over Deventrade 
Deventrade BV is een Deventer familiebedrijf dat in 1985 is opgericht en nu wordt gerund door de tweede generatie. Met de sportmerken hummel, Stanno, Reece Australia, Derbystar en Select is Deventrade uitgegroeid tot een van de grootste sportbedrijven in de Benelux, met distributie over de hele wereld. Met de aanwezigheid in talloze sportspeciaalzaken en met mooie sponsorships in voetbal, handbal, hockey en volleybal is Deventrade als geen ander nauw betrokken bij teamsport. Het hoofdkantoor – inclusief indrukwekkend Experience Centre – is gevestigd in een prachtig pand te Deventer.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!