Home Emmen FC Emmen speelt voor derde keer op rij gelijk

FC Emmen speelt voor derde keer op rij gelijk

0

FC Emmen en Fortuna Sittard stonden zondagavond om 20.00 uur tegenover elkaar om het eredivisieweekend af te sluiten. Voorafgaand aan de wedstrijd wachtten beide ploegen nog op hun eerste overwinning van het seizoen. Na de wedstrijd veranderde dit niet, de ploegen hielden elkaar op het Drentse land in evenwicht en zullen dus nog minimaal een week moeten wachten op hun eerste driepunter.

Sterk begin van FC Emmen
FC Emmen begon fel aan de wedstrijd en in de eerste zes minuten kreeg het al twee corners. Hieruit ontstond de eerste grote kans van de wedstrijd, Michael de Leeuw kon na een corner van Caner Cavlan inkoppen. Zijn inzet belandde naast het doel van Fortuna Sittard-keeper Alexei Koselev.

Twee goals in vijf minuten
In de achttiende minuut van de wedstrijd kwam Fortuna Sittard, tegen het spelbeeld in, op een 0-1 voorsprong in Emmen. Nick Bakker zou de bal ontvangen, maar hij gleed uit. Ook Cavlan kon niet meer tegenhouden dat Lisandro Semedo de bal aflegde op Sebastian Polter, hij schoot raak voor Fortuna.

Een slordige pass van de thuisploeg leidde de 0-2 in. Fortuna-aanvaller Semedo kwam in balbezit en met een afstandsschot verdubbelde hij de voorsprong voor de ploeg uit Sittard.

FC Emmen herpakte zichzelf wat in de minuten die volgden met drie kansen. In de 25ste minuut schoot Nikolai Laursen bijna raak, zijn schot glipte door de handen van Koselev, die net op tijd was om de bal voor de lijn weg te pakken.

In de dertigste minuut kreeg de thuisploeg twee kansen. Een voorzet van Glenn Bijl, die zijn honderdste officiële wedstrijd voor FC Emmen speelde, werd voorlangs gekopt door De Leeuw. Dertig seconden later was het Anco Jansen die vanaf zestien meter de bal richting de hoek schoof, weer was de Fortuna-goalie scherp en tikte de bal naast. Dit waren ook de laatste wapenfeiten van de eerste helft, beide ploegen wisten de laatste tien minuten van de eerste helft geen kans meer te creëren.

FC Emmen schiet uit de startblokken
De tweede helft begon met een debutant aan Emmen-zijde. Ricardo van Rhijn verving Nick Bakker. FC Emmen was, net als in de eerste helft, scherp vanaf de aftrap. Dit keer resulteerde het goede spel wel in een doelpunt. Een voorzet vanaf de linkerkant werd nog net voor de voeten van de inglijdende De Leeuw weggewerkt door doelman Koselev, maar in de rebound was Laursen succesvol: 1-2.

FC Emmen bleef drukken en op een haast identieke wijze zette FC Emmen de aanval op en kwam het op gelijke hoogte. Cavlan kwam door over de linkerkant en bracht de bal voor. Deze keer kon De Leeuw wel op tijd bij de bal en scoorde hij voor het vijfde achtereenvolgende eredivisieduel waarin hij speelde: 2-2!

Controle voor FC Emmen
De Emmenaren behielden de controle na de twee doelpunten, maar lang kregen ze geen kans. De eerstvolgende kans kwam uiteindelijk wel aan Drentse zijde. Sergio Peña liep op het Fortuna-doel af, maar moest te ver uitwijken waardoor hij niet genoeg vaart aan de bal kon geven, de bal belandde in de handen van de keeper.

Derde gelijkspel op rij
FC Emmen kwam in de 87ste minuut nog met de schrik vrij. Invaller Emil Hansson kwam één-op-één met Telgenkamp en rondde goed af. Uiteindelijk stak de grensrechter zijn vlag omhoog.

In de eindfase kwam Emmen even niet onder de hoge druk en het opportunisme van Fortuna uit, maar het resulteerde uiteindelijk niet in een treffer voor de bezoekers. Hiermee speelde FC Emmen voor de derde keer op rij gelijk.

FC Emmen – Fortuna Sittard: 2-2
18. Polter 0-1
22. Semedo 0-2
51. Laursen 1-2
60. De Leeuw 2-2

Fortuna Sittard: Koselev, Rota, Angha, Janssen, Cox; Tekie, Smeets, Flemming; Semedo (81. Hansson), Seuntjes, Polter.

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo, Bakker (46. Van Rhijn), Cavlan; Tibbling, Chacon; Laursen, Peña, Jansen (55. De Vos); De Leeuw.