Home Emmen FC Emmen sluit voorbereiding af met gelijkspel

FC Emmen sluit voorbereiding af met gelijkspel

0
(Foto: FC Emmen)

FC Emmen heeft haar laatste wedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld. In de Grolsch Veste eindigde het duel tussen FC Twente en FC Emmen in 1-1.

De Emmenaren zetten vroeg druk en dat leverde al snel een grote kans op. Simon Tibbling veroverde de bal en bracht Nikolai Laursen in stelling, maar de Deen schoot over. Drie minuten later kreeg ook Twente een grote kans, toen Vaclav Cerny oog in oog met Dennis Telgenkamp de bal naast schoof. De doelman moest even later weer in actie komen om een schot van Danilo uit de hoek te halen.

Na ongeveer 25 minuten nam FC Emmen het initiatief. Eerst schoot Tibbling op aangeven van Michael De Leeuw nog over het doel van Joël Drommel, maar twee minuten later lag de bal alsnog in het net. Uit een hoekschop van Caner Cavlan kopte Marko Kolar raak in de verre hoek: 0-1.

In het restant van het eerste bedrijf waren de Drenten nog tweemaal dichtbij een treffer. Miguel Araujo kopte naast uit een vrije trap van landgenoot Peña en op slag van rust schoot De Leeuw hard in het zijnet.

Twente komt langszij
Een klein kwartier na rust kwam de thuisploeg langszij. Cerny schoot van grote afstand laag in de korte hoek en Telgenkamp kon een treffer niet voorkomen. Een minuut later kreeg Caner Cavlan een opgelegde kans om Emmen opnieuw op voorsprong te zetten, maar zijn schot werd gekeerd door Drommel.

In de slotfase waren de Tukkers nog tweemaal dichtbij de winnende treffer en tweemaal voorkwam Telgenkamp dat met zijn voeten. Eerst keerde hij een inzet van Jayden Oosterwolde, later deed hij hetzelfde op de schuiver van Alexander Jeremejeff. In de rebound schoot Ramiz Zerrouki daarna weliswaar raak, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie en dus ging de vlag omhoog.

Met een gelijkspel in Enschede sluit de ploeg van Dick Lukkien de voorbereiding af. Op zondag 13 september staat het eerste competitieduel voor de Emmenaren op het programma, dan komt VVV-Venlo naar De Oude Meerdijk.

FC Twente – FC Emmen: 1-1