Home Emmen Emmen krijgt vaste Corona Teststraat

Emmen krijgt vaste Corona Teststraat

0
Emmen krijgt vaste Corona Teststraat

Op donderdag 6 augustus opent de GGD Drenthe een nieuwe vaste testlocatie in Emmen. Deze teststraat komt in de brandweerkazerne aan de Nijbracht 43a. Mensen kunnen hier van maandag t/m vrijdag terecht om zich te laten testen. Tot die tijd blijft de mobiele testfaciliteit op maandag, woensdag en vrijdag in Emmen op de parkeerplaats bij Sporthal Angelslo.

Directeur Publieke Gezondheid, Karin Eeken, is positief over de toename van het aantal testaanvragen in Drenthe. “De afgelopen weken is zichtbaar geworden dat veel inwoners zich bewust zijn van de noodzaak om te testen bij (milde) klachten. Dit is een goede ontwikkeling. Daarnaast blijft het belangrijk om je aan de basisregels te houden. Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt toe. Dit vraagt om alertheid van ons allemaal.”

Mobiele testfaciliteit naar andere locatie
De mobiele testfaciliteit is bedoeld om snel ter plaatse te zijn en te testen in het geval van een uitbraak. Zolang dit niet het geval is zet de GGD deze mobiele testfaciliteit in op een plek in Zuidwest-Drenthe. Volgende week wordt de locatie bekendgemaakt.

Snel en toegankelijk
GGD Drenthe spreidt haar testlocaties zodat iedereen zich gemakkelijk kan laten testen bij een locatie in de buurt. Alle locaties zijn per auto bereikbaar, maar ook te voet of op de fiets. Testen kan op afspraak, hiervoor is het landelijke nummer 0800-1202 dagelijks bereikbaar tussen 8.00 – 20.00 uur.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!