Home Emmen Emmen gastgemeente NK Tijdrijden 2020

Emmen gastgemeente NK Tijdrijden 2020

0

De gemeente Emmen is op woensdag 17 juni a.s. opnieuw het toneel voor het NK Tijdrijden (wielrennen). Samen met Jansen Event Sport Management en de KNWU organiseert de gemeente het sportevenement in 2020. Het kampioenschap start in Wildlands Adventure Zoo Emmen. In het centrum van Emmen zijn allerlei randactiviteiten te beleven. De komende periode wordt het programma uitgewerkt en de rest van het parcours bekendgemaakt. 

Wethouder Sport van de gemeente Emmen, René van der Weide, is trots op het binnenhalen van dit evenement. “Professionele topsport laten zien in je gemeente is goed voor de regionale economie. Maar het is ook goed voor amateursport. Mensen die mensen zien sporten en daarvan genieten zijn eerder geneigd om ook te gaan sporten. Dat stimuleren we graag en daarom zijn we blij dat we opnieuw een mooi topsportevenement in de gemeente Emmen kunnen organiseren”, aldus wethouder René van der Weide. 

Algemeen Directeur van de KNWU, Thorwald Veneberg: “Wij zijn heel blij dat de Gemeente Emmen weer gastheer is van het NK Tijdrijden. Ik ben ervan overtuigd dat het weer mooie tijdritten worden door de gemeente Emmen. Met het bekend maken van dit NK Tijdrijden heeft de provincie Drenthe zowel de wegwedstrijden als het tijdrijden in haar provincie. Het is natuurlijk niet voor niets dat de provincie Drenthe UCI Bike Region is geworden.”

Organisatie

De organisatie is mede in handen van Jansen Event Sport Management. Voor Wim Jansen gaat een wens in vervulling: “In 2012 heb ik bij de start van het NK Tijdrijden in het oude Dierenpark gezegd dat ik ook graag in het nieuwe park een NK start zou willen organiseren. Het is ons gelukt met de start van het NK Tijdrijden 2020 in Wildlands!”. 

Gemeente Emmen en wielrennen

Het mag duidelijk zijn dat de gemeente Emmen het de wielersport een nauwe relatie hebben. Door de mooie groene omgeving, afgewisseld met wat meer stedelijk gebied, is de gemeente uiterst geschikt voor wielerrondes. Zo is Emmen voor de derde keer in acht jaar gastgemeente voor het NK Tijdrijden, vond in 2019 het WK Paracycling plaats, was Emmen in 2015 gastgemeente voor de NK Wielerweken, rijden profs en amateurs jaarlijks de Gouden Pijl in Emmen en starten, passeren of eindigen diverse wielerrondes (in) de gemeente. 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!