Home Emmen Eerste zonnepanelen van gezamenlijke inkoopactie geplaatst bij 93 jarige inwoner

Eerste zonnepanelen van gezamenlijke inkoopactie geplaatst bij 93 jarige inwoner

0

Op woensdag 13 september plaatste het bedrijf Solarcentury het zonnesysteem van de gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen voor de eerste klant: de 93-jarige Martinus Meijsen. Samen met wethouder Rene van der Weide, vertegenwoordigers van Solarcentury, Winst uit je woning en de Emmense woningeigenaar, de heer Meijsen, werd hiervoor het startsignaal gegeven.


Begin oktober startte de gemeente Emmen samen met Winst uit je woning, een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen. Door gezamenlijk in te kopen, kunnen woningeigenaren zonnepanelen voordeliger kopen. De 93-jarige heer Meijsen meldde zich aan voor de inkoopactie. Volgens hem is het ook op zijn leeftijd interessant om op deze manier iets aan het milieu te doen. “Bovendien levert je geld op de bank geen stuiver op”, aldus de heer Meijsen.


Hij is niet de enige die de komende tijd via de gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen op het dak krijgt. Na de massale belangstelling tijdens de bijeenkomsten in Klazienaveen en Emmen hebben zich toch meer dan 2.000 huiseigenaren aangemeld. De uitvoering van de installaties wordt grotendeels uitgevoerd door het installatienetwerk van Solarcentury, waaronder installateurs uit de gemeente Emmen zelf.


Voor de aanschaf van zonnepanelen biedt de gemeente Emmen een zonnelening aan. Door de massale belangstelling is het beschikbare bedrag voor de zonnelening op dit moment uitgeput. De gemeente Emmen probeert om zo snel mogelijk extra budget beschikbaar te stellen voor de zonnelening. Zo wil de gemeente Emmen het voor woningeigenaren financieel aantrekkelijk maken om zonnepanelen aan te schaffen. Wethouder René van der Weide: “We stimuleren inwoners graag om zelf energie op te wekken. Door de panelen gezamenlijk in te kopen is het mogelijk om een goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen te leveren. De terugverdientijd voor zonnepanelen ligt op ongeveer 8 jaar. Met inkoopactie kan de investering in zonne-energie nog sneller terugverdiend worden.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!