Home Emmen Eerste GLEAM Cargo eBike afgeleverd aan de gemeente Emmen

Eerste GLEAM Cargo eBike afgeleverd aan de gemeente Emmen

0
Eerste GLEAM Cargo eBike afgeleverd aan de gemeente Emmen
(Foto: Iris Sijbom)

Vanmiddag is de eerste Gleam Cargo eBike overhandigd aan de Gemeente Emmen. De Gleam Cargo e-bike rolde onlangs van de productieband bij Technologies Added en de gemeente is de eerste afnemer in Nederland van de innovatieve en vernuftige fiets. De Gleam Cargo eBike wordt ingezet voor het project Plastic Ambassadeurs waar medewerkers van Toolbox de uitvoering voor hun rekening nemen.

Wethouder Guido Rink: “We zijn trots dat we als gemeente de eerste afnemer mogen zijn. Naast dat het een fantastische innovatieve fiets is, willen we hiermee ook laten zien dat we onze maakindustrie een hart onder de riem willen steken in deze lastige tijden”. 

Plastic Ambassadeurs 

De gemeente Emmen heeft de Gleam Cargo eBike weliswaar ontvangen, maar geeft de eBike in bruikleen aan het project van de Plastic Ambassadeurs. Peter Boonstra en Janiek Arends van Plastic Ambassadeurs: “We zijn begonnen met het inzamelen van plastic afval omdat bleek dat hier voor bedrijven geen goede mogelijkheden waren. Al snel verzamelden we ontzettend veel flessen in. Mooi is dat we samenwerken met partijen in Emmen die het plastic ophalen, schoonmaken, recyclen en weer verwerken tot een nieuw product.”

Productie bij Technologies Added

Mario Eibl, directeur en oprichter van het Oostenrijkse bedrijf, koos eind vorig jaar voor Technologies Added in Emmen om de GleamCargo e-bike te produceren. Met deze elektrische fietsen wil Gleam het verschil maken op het gebied van vervoer in stedelijke gebieden. Mario Eibl: “We zijn blij dat de gemeente Emmen de eerste afnemer is van de Gleam eBike. Onze fietsen zijn uitermate geschikt voor dit project met het ophalen van plastic in de stad. Mooi dat onze fiets hier een bijdrage aan mag leveren”.

Toolbox

Medewerkers van Toolbox zijn de gebruikers van de Gleam Cargo eBike. In opdracht van de Plastic Ambassadeurs halen zij de PET flessen op bij bedrijven en scholen. Ook hebben zij de bak op de eBbike ontwikkeld. Adriaan Pals: “We zijn ontzettend blij met de eBbike. Het is een handige fiets waarmee je goed kunt manoeuvreren door de stad.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!