Home Nieuws Een luisterend oor voor ouders in deze Coronatijd

Een luisterend oor voor ouders in deze Coronatijd

0
Een luisterend oor voor ouders in deze Coronatijd

Ouders kunnen sinds kort met al hun opvoedvragen terecht bij een landelijke telefoonlijn. De Coaches van het Kindercoachgilde geven gratis advies aan ouders en opvoeders.

“Ook nu de scholen weer opengaan, is er behoefte aan een luisterend oor. Vanuit onze beroepsvereniging hebben wij het initiatief genomen om met kinder- en opvoederscoaches tijd en aandacht te geven aan ouders die even stoom af willen blazen, te sparren of gewoon te praten”, zo verklaart initiatiefnemer Jeannette van Kuik.

De corona-maatregelen tegen het Covid 19 virus hebben gezinnen in uitzonderlijke situaties gebracht. Veel ouders werken thuis, anderen werken in vitale beroepen en de druk met alle gezinsleden in huis kan hoog zijn. Daarom kan een deskundig luisterend oor verlichting brengen. In gezinnen waar relaties al niet lekker liepen, kunnen de scheuren dieper worden. Voor alleenstaande ouders kan de druk hoog oplopen. Of denk aan ouders met een (aankomende) burn-out. Zij hebben niet de noodzakelijke ruimte voor rust en herstel. Vaak zien we dat innerlijke frustraties een uitweg vinden via hoog oplopende emoties, die veelal op de kinderen wordt geprojecteerd.”

Hartekracht Kindercoaching uit Emmen, biedt op de woensdag van 10.00 tot 11.00 een luisterend oor en is bereikbaar via telefoonnummer: 06-28746941. Brenda van den Hengel: “Juist omdat ik signalen zie en hoor, merk ik dat ouders tegen lastige situaties aanlopen en gebaad zijn bij een luisterend oor, zonder dat iemand hier een mening of adviezen bij geeft. We zitten allemaal thuis, er is niet de gelegenheid om echt je eigen dingen te doen en als je dan even je verhaal kwijt kunt, is dat erg prettig en kun je er even weer tegenaan”.

Hartekracht Kindercoaching biedt op haar website https://www.hartekrachtkindercoaching.nl tevens de mogelijkheid om middels e-mail een belafspraak te maken op een ander tijdstip, bijvoorbeeld als de kinderen op bed liggen.

Het aantal coaches dat dit belangeloos doet, groeit met de dag en zijn door heel Nederland verspreid. Via www.kindercoachgilde.nl/voor-ouders zijn alle coaches telefonisch bereikbaar in heel Nederland en ook een paar in België. Achter de coaches staat een team van mentoren. Professionaliteit en privacy zijn gegarandeerd.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!