Home Nieuws Dutch Boys op de bühne tijdens Mega Piraten Festijn Klazienaveen

Dutch Boys op de bühne tijdens Mega Piraten Festijn Klazienaveen

0

Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 12 oktober terug naar Klazienaveen. Natuurlijk zijn diverse bekende Nederlandstalige artiesten van de partij. Van Gerard Joling tot de Dutch Boys (die een thuiswedstrijdje spelen), van Jannes tot Mooi Wark, van Frans Bauer tot Jan Smit. Het team van social mediafenomeen Poar Neem’n krijgt een eigen podium. De voorverkoop is al begonnen. De helft van de kaarten is al verkocht.

De Nederlandstalige muziek is bezig met nieuwe hoogtijdagen. Elk jaar melden zich nieuwe sterren aan het firmament. Maar ook de gevestigde namen blijven populair. “En dat heeft er dus ook voor gezorgd dat we dit jaar een enorm goede line-up hebben in Klazienaveen”, zegt organisator Eddie Mensink. “Ga maar na: Frans Bauer, Gerard Joling, Jan Smit en Jannes, om er maar een paar te noemen; allemaal artiesten die in hun eentje ook volle arena’s trekken. En bij ons staan ze er allemaal tegelijk! En we hebben natuurlijk ook aanstormend talent als Mart Hoogkamer! Bovendien, laten we niet vergeten dat we ook de Dutch Boys hebben in de originele line-up. We zijn er jaren mee bezig geweest om ze weer bij elkaar te brengen en dat is gelukt. Daar zijn we supertrots op! En voor de mannen zelf wordt het ook bijzonder. Henk de Roo, Cor Maatje en Jans Hoogeveen komen immers allemaal uit Klazienaveen of het aangrenzende Zwartemeer.”

Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in maar liefst negen plaatsen neer. Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: meezingend, dansend, juichend, hossend of in de polonaise, iedereen viert feest. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Eddie: “Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma

Dutch Boys, Gerard Joling, Jannes, Mooi Wark, D!kdakkers, Ancora, Frans Bauer, Jan Smit, Stef Ekkel, René Karst, John de Bever, Belinda Kinnaer, Mart Hoogkamer, Lawineboys, Otto Lagerfett, Evert Baptist, Esperando’s, Lucas & Gea, Frank van Etten, Henk Dissel, Harten 10 en Erik van Klinken. De formatie Summerland begeleidt enkele optredens live. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Daarnaast verzorgt Poar Neem’n een aantal shows in een kleinere tent. Het terrein aan de Laurier is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma duurt van 20.00 tot 01.00 uur.

Kaarten

Fysieke kaarten (vanaf 25 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij OK Tankstation in Emmen, de Bruna in Klazienaveen, Music Store in Coevorden, Boud’s Inn in Emmer-Compascuum, Bakkerij van Veenen in Erica en de Bruna in Emmen (Rietlanden). Daarnaast kan men ook kaarten kopen via www.megapiratenfestijn.nl.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!