Home Borger-Odoorn Drentse streekproducten gaan internationaal

Drentse streekproducten gaan internationaal

0
Drentse streekproducten gaan internationaal

Gedeputeerde Henk Jumelet en provinciesecretaris Wim Brenkman bezoeken op uitnodiging van landbouwminister Carola Schouten op donderdag 16 en vrijdag 17 januari 2020 de Grüne Woche in Berlijn. De Grüne Woche is een internationale beurs voor producten uit de levensmiddelenindustrie en de land- en tuinbouw. Vanuit Drenthe zijn ook streekproductenleveranciers ‘Dubbel Drents’ en de ‘Herders van Balloo’ uitgenodigd om hun producten van Drentse bodem te presenteren aan een internationaal publiek.

Van boer naar bord

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): “Tijdens de Grüne Woche is extra aandacht voor streekproducten. Consumenten zien steeds meer het belang en nut van streekgebonden voedsel. Zij willen weten en zien waar hun voedsel vandaan komt. Het is daarom goed dat we ook tijdens de Grüne Woche aandacht vragen voor het stimuleren van kortere voedselketens. Hierin loopt Drenthe wat mij betreft echt voorop! Ik ben dan ook trots dat we met een Dubbel Drents brood onder de arm aan iedereen kunnen laten zien wat we in Drenthe aan streekproducten te bieden hebben. Van boer naar bord! Ook dit jaar presenteert Minister Carola Schouten tijdens de beurs de Nederlandse landbouw exportcijfers.”

Dubbel Drents gaat internationaal

Op het internationale podium is een Holland plein ingericht waar dagelijks twee producenten hun producten presenteren. Dubbel Drents en de Herders van Balloo presenteren op 24 en op 26 januari hun producten. Jan van Goor namens Dubbel Drents: “We zijn trots dat we zijn gevraagd om onder andere onze broden te presenteren. Wat ons betreft staan de streekproducten symbool voor ‘vooruitkijken naar vroeger’. Hiermee bedoelen we dat de manier van verwerken van voedsel in vroegere tijden, inspiratie biedt voor hoe we daar nu, opnieuw, mee willen omgaan. Goed dat het Ministerie van LNV en de provincies tijdens deze beurs hier een podium aan bieden.” De Grüne Woche is te bezoeken van 17-26 januari in de beurshallen van Berlijn.

IMG_0704

Foto: Giske Warringa namens DAJK en Gedeputeerde Henk Jumelet bij het aansnijden van een Dubbel Drents brood tijdens de Dutch Agri Food Week.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!