Home Dieren Dieren in WILDLANDS zijn vanaf nu te adopteren

Dieren in WILDLANDS zijn vanaf nu te adopteren

0
Dieren in WILDLANDS zijn vanaf nu te adopteren

Vanaf vandaag kan iedereen een dier in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen adopteren. WILDLANDS heeft daarvoor verschillende bedreigde dieren uit het park geselecteerd. Er zijn drie adoptiepakketten in verschillende prijsklassen samengesteld. Een deel van de opbrengst van de adoptie wordt besteed aan de dieren in WILDLANDS zelf, voor onderhoud en bouw van dierverblijven, voedselverrijking en educatie. Daarnaast kunnen deze gelden gebruikt worden om de goede doelen te ondersteunen die ervoor zorgen dat één van de belangrijke pijlers van het park (behoud van de natuur) sneller verwezenlijkt wordt. 50% van het bedrag gaat naar duurzame projecten gericht op de bescherming van bedreigde diersoorten via het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF). De goede doelen die het WNEF steunt zijn Save the Rhino, Polar Bears International en Proyecto Washu. 

Door de coronacrisis heeft WILDLANDS een moeilijk jaar. Trouwe fans en abonnementhouders hebben regelmatig de vraag gesteld hoe ze het park financieel een duwtje in de rug konden geven. Deze actie maakt dat op een sympathieke en laagdrempelige manier mogelijk. Vanmiddag reikte WILDLANDS-directeur Erik van Engelen het eerste adoptiecertificaat uit aan wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen. De gemeenteraad van Emmen bracht onlangs het idee voor adoptie onder de aandacht bij het park en wethouder Otter adopteerde nu als allereerste een dwergotter.

Voor de adoptiecampagne zijn drie bekende Drenten gevraagd het gezicht te worden voor één van de drie goede doelen. Gedeputeerde Cees Bijl, 3FM radio-dj Jorien Renkema en FC Emmen-speler Keziah Veendorp presenteren de slogan ‘zet ‘m op voor Mien Maot’, met een knipoog naar de Drentse afkomst. Iedere adoptant ontvangt sowieso een Mien Maot WILDLANDS-pet, een certificaat en een nieuwbrief. Meer informatie over de te adopteren diersoorten en de drie verschillende pakketten is te vinden op www.wildlands.nl/adopteereendier Een dier wordt voor een jaar geadopteerd.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!