Home Coevorden Dickens Festijn Coevorden wordt REURING IN DE VESTE! Coevorden Stad van Strijd

Dickens Festijn Coevorden wordt REURING IN DE VESTE! Coevorden Stad van Strijd

0
Dickens Festijn Coevorden wordt REURING IN DE VESTE! Coevorden Stad van Strijd

Ook dit jaar staat er het weekend voor kerst een groot evenement gepland voor Coevorden. In 2020 moest het Dickens Festijn helaas worden afgeblazen wegens corona, maar gelukkig kan dit jaar de vierde editie van het festijn plaatsvinden.

Dit jaar onder een nieuwe naam: Het Dickens Festijn wordt “REURING IN DE VESTE! Coevorden Stad van Strijd”.Coevorden heeft een rijke historie die tijdens “Reuring in de Veste!” enthousiast aan het publiek zal worden verteld. Verhalen uit de periode 1700 tot 1900 zullen in de straten van Coevorden worden uitgebeeld. Hiervoor zijn sketches geschreven en figuranten zullen in historische kledij hun kunsten aan het publiek vertonen.

Er is een route uitgeschreven waarlangs het publiek de verhalen kan beleven en kan genieten van optredens bij historische plekken zoals de Kasteelkelder, het Weeshuis en de Dames van lichte Zeden bij de voormalige legerkazerne. Op het marktplein zal een kerstmarkt zijn en in de winkelstraat een kerstbraderie.

Daarnaast rijdt een kersttrein en een arrenslee.“Reuring in de Veste!” vindt plaats op zondag 19 december van 12 tot 17 uur. De toegang is gratis. RIVM regels m.b.t. corona zijn van kracht.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!