Home Nieuws Derde overwinning op rij Emmer honkballers

Derde overwinning op rij Emmer honkballers

0

Donderdag, Hemelvaartsdag, speelden de Bedrocks Heren 1 een thuiswedstrijd tegen de Red Caps uit Leusden. Vóór deze wedstrijd hadden beide teams twee wedstrijden gewonnen en stonden ze gelijk onderaan de subtop. Met een heerlijk honkbal-klimaat begonnen de Emmer honkballers zeer voortvarend aan de wedstrijd. Na de 1e inning was de stand al 9-0. Bijna iedereen begon scherp aan slag, en deze mentale klap bleek invloed te hebben op het verloop van de wedstrijd. Door uitstekend pitch-werk van Ruben van Wieren kregen de mannen en één enkele dame uit Leusden maar weinig kansen tot scoren. In de ruim 4 inningen die van Wieren pitchte wisten de Red Caps maar 3 punten te scoren.

Verdedigend stond de Bedrocks de gehele wedstrijd zijn mannetje. Een paar mooie acties en vangballen zorgden voor een lage score voor de tegenpartij. De Red Caps bleven daardoor ook op 3 punten steken. Aan slag wisten de Bedrocks nog enkele punten te sprokkelen. Eindstand was 13-3 waardoor de Bedrocks opklommen naar de 5e plaats. Na drie verloren wedstrijden zijn er nu drie wedstrijden achter elkaar gewonnen. Beste slagmannen waren Max Kamp en Julian Zoeteman met beiden 3 hits op hun naam.

Heren 2

Op zondag 2 juni stond de uitwedstrijd van de Bedrocks Heren 2 tegen de Cubs uit Hardenberg op het programma. De teams hadden besloten om i.v.m. de warmte vroeger op de dag te gaan spelen. Om iets voor half elf werd de eerste bal gegooid.

De Bedrocks kwamen in de eerste inning door twee keer 4 wijd nog wel op de honken, maar er werd niet gescoord. De Cubs gingen voortvarender van start. Startend werper voor de Emmenaren, Marijn Mast, kreeg bij de tweede slagman gelijk een home run om z’n oren. Hij leek er niet van onder de indruk en maakte met hulp van zijn verdediging de drie volgende slagmensen uit. In de volgende twee innings scoorden de mannen uit Hardenberg nog twee keer (4-0).

De Bedrocks waren echter nog niet uit het veld geslagen, rechtten hun rug en namen na vijf innings de leiding (4-5). De voorsprong had groter kunnen zijn, maar door een onoplettendheid van de Emmer coach bleef het hierbij. Met de veronderstelling dat er al twee Bedrockers uit waren, stuurde coach Marco Mast de lopers van het 2e en 3e honk naar thuis. De hoog geslagen bal werd in het infield gevangen en dus moesten de lopers terug naar hun honk. De Cubs stonden wel op te letten en maakten vakkundig de laatste nul.

Werper Mast, die moeite kreeg met de controle, werd gewisseld voor Melvin Brandjes. Melvin stond samen met zijn beide broers, catcher Jeffrey en 1e honkman Robbin, in de basis. Brandjes deed het uitstekend, maar wist toch niet te voorkomen dat de Cubs de stand gelijktrokken. In de laatste inning scoorden de Bedrocks niet meer. In de gelijkmakende slagbeurt voor de Cubs kwam de eerste slagman door 4 wijd op het eerste honk, waarna zijn collega de bal langs de korte stop ver het outfield in sloeg. Hierdoor werd het zesde en winnende punt voor de Cubs gemaakt.

Colin Ramakers, vorig jaar nog spelend voor de Junioren van de Bedrocks, sloeg zijn eerste honkslag bij de heren. De geslagen bal werd hem na de wedstrijd als aandenken uitgereikt.

Aspiranten.

Zaterdag moesten de Bedrocks aspiranten vroeg uit de veren om aan te treden tegen The Pioneers in Assen. Het sterke Asser team was de laatste jaren altijd een maatje te groot voor de Bedrockers. Het beloofde een ware thriller te worden tegen de koploper in de competitie.

De Bedrocks begonnen de eerste inning ijzersterk met 5 runs waarna de Pioneers hard terug sloegen met 6 runs. De Bedrockers lieten het daar niet bij zitten en begonnen de 2de inning weer met 5 runs waarna de Pioneers slechts eén keer tot scoren kwamen.

Met een score van 7-10 begonnen de Emmenaren aan de laatste inning waar er niet werd gescoord door de Bedrockers. In de gelijkmakende slagbeurt wisten de Pioneers nog een run te maken en kwam de eindstand op 8-10. Zo gingen de spelers en coaches Gerhard van der Hoek en Bennie Mol met de winst en een trots gevoel weer richting Emmen.

Pupillen.

Zaterdagochtend begonnen de Emmer pupillen moeizaam aan de wedstrijd in Zwolle tegen Blue Hawks en keken na de eerste inning tegen 5-2 een achterstand aan.

Na een motiverend praatje van de coaches begon de wedstrijd echt.

Door het goede pitchen van Pim Bekkering en Valerie Mol, goed verdedigend spel en prachtige honkslagen hebben ze de stand terug kunnen brengen naar 8-7, maar moesten ze de winst in Zwolle laten. Het komende weekend zijn er geen jeugdwedstrijden i.v.m. de NK Little League 2019, een toernooi voor talentvolle honkballers in Almere. Daarvoor zijn de Bedrockers Jeffrey Koster en Pim Bekkering geselecteerd in het noordelijk jeugdteam.

Foto’s Bert Springer

Programma Meerdijk: Vrijdag 19:30 recreanten – Knights Leek. Zondag 11:00 Heren 2 – Animals Dieren.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!