Home Coevorden Coronabesmetting in Het Ellertsveld in Schoonoord

Coronabesmetting in Het Ellertsveld in Schoonoord

0
Coronabesmetting in Het Ellertsveld in Schoonoord
(foto: Treant)

In woonzorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord, onderdeel van Treant Zorggroep, is het coronavirus vastgesteld bij een bewoner en een medewerker. Er is direct een contactonderzoek gestart. Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Welke extra maatregelen zijn genomen?

De afdeling waar de bewoner verblijft is geïsoleerd. De bewoners hebben geen contact met bewoners van andere afdelingen. Alle bewoners worden apart in hun eigen kamer verpleegd door een vast team van medewerkers die persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. Er is tijdelijk geen bezoek mogelijk op de betreffende afdeling. De medewerker verblijft thuis in quarantaine.

Wat betekent dit voor bewoners, cliënten en naasten?

De dagelijkse zorg voor bewoners en cliënten van de andere afdelingen gaat gewoon door als normaal. Ook kunnen zij bezoek ontvangen. Treant vraagt iedereen om zich te houden aan de coronamaatregelen en 1,5 meter afstand te bewaren. Vanzelfsprekend houden de medewerkers de gezondheid van bewoners, cliënten en onze medewerkers nauwlettend in de gaten. Bewoners, cliënten en hun naasten zijn per brief of per e-mail geïnformeerd over de besmetting en de genomen maatregelen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!